27 januari 2022

Ontwikkelingen nieuw schoolgebouw Alma College

De vmbo-opleidingen van Het Noordik, Pius X College en Het Erasmus bundelen de krachten en starten op 1 augustus 2022 het Alma College. Bij een nieuwe school hoort ook een nieuw schoolgebouw. Hiervoor wordt het huidige gebouw van Het Noordik en het Pius X College aan de Catharina van Renneslaan 37 in Almelo verbouwd. Het plan was om de deuren van dit nieuwe schoolgebouw op 1 augustus a.s. te openen. Door de veranderende markt binnen de bouwbranche met langere levertijden en een tekort aan materialen, wordt de planning minimaal met een half jaar vertraagd. Toekomstige en huidige leerlingen worden daarom tijdelijk in andere passende gebouwen gehuisvest.

Vertraagde planning heeft geen gevolgen voor start van Alma College
Zodra duidelijk werd dat de planning opgeschort moet worden, heeft het Alma College direct gekeken naar de gevolgen voor leerlingen en een plan van aanpak gemaakt voor tijdelijke huisvesting vanaf 1 augustus a.s. Kwartiermaker Jan van der Meij licht toe: “Het was even slikken omdat we het liefst met de nieuwe school wilden starten in een nieuw schoolgebouw. Al snel kwamen we tot de conclusie dat de voorbereidingen voor inhoudelijke samenwerking binnen het Alma College gewoon door kunnen gaan om op 1 augustus 2022 te beginnen. Ondertussen onderzoeken we samen met de werkgroep bouwproces en meerdere aannemers de mogelijkheden voor een nieuwe planning en het gunningstraject. Daarnaast bekijken we, samen met de gemeente Almelo, waar we onze leerlingen tijdelijk gaan huisvesten tot het nieuwe schoolgebouw klaar is.

Leerlingen krijgen tijdelijk les in andere passende gebouwen
De oplevering van het nieuwe schoolgebouw aan de Catharina van Renneslaan wordt naar verwachting met minimaal een half jaar vertraagd. Alle huidige leerlingen en hun ouders/verzorgers zijn geïnformeerd over de ontwikkelingen en de gevolgen. “We willen dat de leerlingen en hun ouders of verzorgers zich geen zorgen hoeven te maken over waar de lessen vanaf schooljaar 2022/2023 plaats gaan vinden. We zorgen voor passende locaties om tijdelijk onderwijs te kunnen geven volgens het concept van het Alma College. We zijn allemaal enthousiast en gemotiveerd en denken in oplossingen. We hebben zin in het nieuwe Alma College én het nieuwe schoolgebouw. Zodra we meer concrete informatie hebben, delen we dat weer meteen met alle betrokkenen”, laat van der Meij tot slot weten.

Deel dit artikel

Meer nieuws

17 juli, 2024

Tijdens de diploma-uitreiking van dinsdagavond heeft Cas Westen de 55ste Boessenkool prijs gewonnen. Deze wordt elk jaar toegekend aan de meest gemotiveerde leerling van het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE).

15 juli, 2024

Elk kind moet de kans krijgen om zich optimaal en zorgeloos te ontwikkelen. Met de zomervakantie voor de deur kan het Alma College er niet altijd zijn om hulp te bieden. Daarom hebben zij in samenwerking met Stichting Jeugdeducatie Fonds, het Rode Kruis en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een initiatief opgezet om leerlingen tijdens de vakantieperiode te ondersteunen. Dat doen we met een zomerpakket met houdbare levensmiddelen.

13 juni, 2024

Dinsdagavond vond voor onze leerlingen van HBR leerjaar 3 de langverwachte eindpresentatie van het project ‘Tour d’ Europe’ plaats. Na vijf weken intensief werken presenteerden de leerlingen hun werk aan ouders en verzorgers.

10 juni, 2024

Deze week hebben de leerlingen van leerjaar 3 voor hun PTA-opdracht een bezoek gebracht aan de tentoonstelling van Almelose kunstenaars in Kunsthal Hof 88.

28 mei, 2024

Vorige week zijn alle leerlingen MVI leerjaar 3 van Alma College naar het Cibap geweest voor een inspirerende leerervaring. Onze leerlingen uit 3b/k en gt MVI hebben daar deelgenomen aan workshops styling en animatie.

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.