27 januari 2022

Ontwikkelingen nieuw schoolgebouw Alma College

De vmbo-opleidingen van Het Noordik, Pius X College en Het Erasmus bundelen de krachten en starten op 1 augustus 2022 het Alma College. Bij een nieuwe school hoort ook een nieuw schoolgebouw. Hiervoor wordt het huidige gebouw van Het Noordik en het Pius X College aan de Catharina van Renneslaan 37 in Almelo verbouwd. Het plan was om de deuren van dit nieuwe schoolgebouw op 1 augustus a.s. te openen. Door de veranderende markt binnen de bouwbranche met langere levertijden en een tekort aan materialen, wordt de planning minimaal met een half jaar vertraagd. Toekomstige en huidige leerlingen worden daarom tijdelijk in andere passende gebouwen gehuisvest.

Vertraagde planning heeft geen gevolgen voor start van Alma College
Zodra duidelijk werd dat de planning opgeschort moet worden, heeft het Alma College direct gekeken naar de gevolgen voor leerlingen en een plan van aanpak gemaakt voor tijdelijke huisvesting vanaf 1 augustus a.s. Kwartiermaker Jan van der Meij licht toe: “Het was even slikken omdat we het liefst met de nieuwe school wilden starten in een nieuw schoolgebouw. Al snel kwamen we tot de conclusie dat de voorbereidingen voor inhoudelijke samenwerking binnen het Alma College gewoon door kunnen gaan om op 1 augustus 2022 te beginnen. Ondertussen onderzoeken we samen met de werkgroep bouwproces en meerdere aannemers de mogelijkheden voor een nieuwe planning en het gunningstraject. Daarnaast bekijken we, samen met de gemeente Almelo, waar we onze leerlingen tijdelijk gaan huisvesten tot het nieuwe schoolgebouw klaar is.

Leerlingen krijgen tijdelijk les in andere passende gebouwen
De oplevering van het nieuwe schoolgebouw aan de Catharina van Renneslaan wordt naar verwachting met minimaal een half jaar vertraagd. Alle huidige leerlingen en hun ouders/verzorgers zijn geïnformeerd over de ontwikkelingen en de gevolgen. “We willen dat de leerlingen en hun ouders of verzorgers zich geen zorgen hoeven te maken over waar de lessen vanaf schooljaar 2022/2023 plaats gaan vinden. We zorgen voor passende locaties om tijdelijk onderwijs te kunnen geven volgens het concept van het Alma College. We zijn allemaal enthousiast en gemotiveerd en denken in oplossingen. We hebben zin in het nieuwe Alma College én het nieuwe schoolgebouw. Zodra we meer concrete informatie hebben, delen we dat weer meteen met alle betrokkenen”, laat van der Meij tot slot weten.

Deel dit artikel

Meer nieuws

2 april, 2024

Bij het Alma College vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan serieuze kwesties die onze samenleving beïnvloeden. Een van deze kwesties is het schelden met het woord “kanker”. Dit is niet alleen kwetsend en respectloos, maar het heeft ook diepgaande gevolgen voor degenen die direct of indirect met deze ziekte te maken hebben gehad.

22 maart, 2024

Afgelopen donderdag zijn Alma College leerlingen Media, Vormgeving en ICT Joyce en Marijn eerste geworden in de landelijke finale van Skills Talents. Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Binnen de tien verschillende profielen kunnen zij laten zien wat ze in hun mars hebben.

11 maart, 2024

Op onze school werken en studeren veel verschillende docenten en leerlingen. De mix van culturen, achtergronden en overtuigingen is onze kracht. Door ervaringen met elkaar te delen wordt onze blik breder. Zo kunnen we samen nog meer van de wereld ontdekken. Gedurende het schooljaar organiseren we daarom verschillende activiteiten waar iedereen aan mee kan doen.

6 februari, 2024

Leerlingen Horeca, Bakkerij en Recreatie leerjaar 4 van het Alma College hebben een workshop over chocolade gevolgd bij het ROC van Twente.

23 januari, 2024

Op donderdag 15 februari van 19.30 – 20.45 (19.00 uur inloop) organiseert het Alma College een informatieve ouderavond. Deze gaat over welke emoties en gedachten er achter het gedrag van pubers ligt en is voor ouders van leerlingen uit alle leerjaren. Aanmelden via de link in de tekst.

29 november, 2023

Een kijkje in de keuken van McDonalds? Dat werd voor onze Economie en Ondernemen leerlingen werkelijkheid. In dit bericht lees je het verslag van de excursie!

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.