27 januari 2022

Ontwikkelingen nieuw schoolgebouw Alma College

De vmbo-opleidingen van Het Noordik, Pius X College en Het Erasmus bundelen de krachten en starten op 1 augustus 2022 het Alma College. Bij een nieuwe school hoort ook een nieuw schoolgebouw. Hiervoor wordt het huidige gebouw van Het Noordik en het Pius X College aan de Catharina van Renneslaan 37 in Almelo verbouwd. Het plan was om de deuren van dit nieuwe schoolgebouw op 1 augustus a.s. te openen. Door de veranderende markt binnen de bouwbranche met langere levertijden en een tekort aan materialen, wordt de planning minimaal met een half jaar vertraagd. Toekomstige en huidige leerlingen worden daarom tijdelijk in andere passende gebouwen gehuisvest.

Vertraagde planning heeft geen gevolgen voor start van Alma College
Zodra duidelijk werd dat de planning opgeschort moet worden, heeft het Alma College direct gekeken naar de gevolgen voor leerlingen en een plan van aanpak gemaakt voor tijdelijke huisvesting vanaf 1 augustus a.s. Kwartiermaker Jan van der Meij licht toe: “Het was even slikken omdat we het liefst met de nieuwe school wilden starten in een nieuw schoolgebouw. Al snel kwamen we tot de conclusie dat de voorbereidingen voor inhoudelijke samenwerking binnen het Alma College gewoon door kunnen gaan om op 1 augustus 2022 te beginnen. Ondertussen onderzoeken we samen met de werkgroep bouwproces en meerdere aannemers de mogelijkheden voor een nieuwe planning en het gunningstraject. Daarnaast bekijken we, samen met de gemeente Almelo, waar we onze leerlingen tijdelijk gaan huisvesten tot het nieuwe schoolgebouw klaar is.

Leerlingen krijgen tijdelijk les in andere passende gebouwen
De oplevering van het nieuwe schoolgebouw aan de Catharina van Renneslaan wordt naar verwachting met minimaal een half jaar vertraagd. Alle huidige leerlingen en hun ouders/verzorgers zijn geïnformeerd over de ontwikkelingen en de gevolgen. “We willen dat de leerlingen en hun ouders of verzorgers zich geen zorgen hoeven te maken over waar de lessen vanaf schooljaar 2022/2023 plaats gaan vinden. We zorgen voor passende locaties om tijdelijk onderwijs te kunnen geven volgens het concept van het Alma College. We zijn allemaal enthousiast en gemotiveerd en denken in oplossingen. We hebben zin in het nieuwe Alma College én het nieuwe schoolgebouw. Zodra we meer concrete informatie hebben, delen we dat weer meteen met alle betrokkenen”, laat van der Meij tot slot weten.

Deel dit artikel

Meer nieuws

24 maart, 2023

Gisteren mochten leerlingen van Dienstverlening en Producten, Bouwen, Wonen en Interieur, Mobiliteit en Transport en Media, Vormgeving en ICT meedoen aan de landelijke finales van Skills Talents.

22 maart, 2023

Sport jij op hoog niveau en wil je de top bereiken? En wil je tegelijkertijd op school alles eruit halen wat erin zit? Het Alma College heeft faciliteiten in huis waarmee jonge topsporters hun dromen kunnen waarmaken.

9 maart, 2023

Onze leerlingen van Media, Vormgeving en ICT die het keuzevak Sign volgen zijn druk bezig geweest!

22 februari, 2023

Afgelopen woensdag heeft het Alma College een superleuk bezoek gehad van het project DOEN!

15 februari, 2023

Heeft u een topsporter in huis? Meer informatie over de Topsport Talentenschool vind je hier.

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.