Onze school,

jouw toekomst

alma naar de brugklas

Ha groep 8-er. Aan het eind van dit schooljaar ga jij je vertrouwde basisschool verlaten. Dan begint voor jou het avontuur van het voortgezet onderwijs! Dat is een grote verandering. Nieuwe docenten, nieuwe klasgenoten, andere lessen en een nieuw gebouw. Daarom is het kiezen van een middelbare school een belangrijke beslissing.

Het maken van een keuze 

Neem de tijd om een zorgvuldige keuze te maken voor je nieuwe school. Vergelijk scholen en bekijk goed waar je de sfeer fijn vindt of niet. Vraag ook je juf of meester. Jouw leerkracht kent je en kan goed advies geven. Ook is het belangrijk om de keuze met je ouders of verzorgers te bespreken. Uiteindelijk nemen jullie samen een beslissing. 

Kiezen voor het Alma College

Het is best spannend om een keuze te maken. Op het Alma College kun je jouw talenten en vaardigheden ontwikkelen. We bieden onderwijs aan leerlingen met een BB, KB of GTL (mavo) niveau. 

In leerjaar 1 en 2 zit je bij ons in een dakpanklas. Wat we daarnaast belangrijk vinden is dat we ons onderwijs kleinschalig aanbieden. In de brugklas heb je een vaste plek in ons schoolgebouw. Dat voelt prettig en vertrouwd.

Na de brugklas volgt de bovenbouw, waar je kunt kiezen uit maar liefst 8 profielen. We hebben aanbod voor alle soorten makers van morgen. Daarnaast hebben we voor leerlingen met een GTL (mavo) niveau ook een praktijkgericht programma, waarin je voor meer praktijklessen kunt kiezen.

Komen kijken op het Alma College?

Op dit moment wordt het schoolgebouw van het Alma College verbouwd. Benieuwd hoe het eruit gaat zien? Bekijk de impressie!

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.