Economie en Ondernemen ​

Zie jij overal handel in? Weet jij hoe je geld kunt verdienen en wil je daar meer over leren?

Kijk dan eens goed of het profiel Economie & Ondernemen (E&O) iets voor je is. Er zijn verschillende modules en keuzevakken waar commercieel ingestelde leerlingen blij van worden.

Wat kun je hier allemaal leren?

  • Hoe wordt er gewerkt binnen bedrijven en winkels?
  • Hoe ga je met klanten om?
  • Hoe richt je een winkel in?
  • Hoe run je een webshop?
  • Hoe komt een pakket op de juiste bestemming?
  • Hoe bied je secretarieel ondersteuning?

Met dit profiel kun je veel kanten op. De werkplekken in deze sector zijn zeer verschillend. Ben jij er klaar voor om alles te leren over het maken, verhandelen en verkopen van producten?

Deel dit artikel

Toch interesse in iets anders?

Had je iets anders verwacht van dit profiel? Dat kan natuurlijk. Gelukkig hebben we er meer! Kijk maar eens of een andere richting beter past bij jouw interesses en talenten. Het kan moeilijk zijn om te beslissen wat je wilt en welk beroep je later gaat uitoefenen. Gelukkig hoef je ook niet direct te kiezen, maar pas aan het einde van het tweede jaar. Als je daar hulp bij nodig hebt, staan we op school voor je klaar! En we geven je ook graag een tip: praat erover met mensen die jou goed kennen, zoals je ouders en je vrienden. Zij kennen je goed, wat zien zij jou later doen?

Onze profielen

Lijkt werken in de bouw jou wel wat? Het profiel Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) is modern en afwisselend. Je denkt hierbij misschien aan een bouwbedrijf, maar er is veel meer mogelijk.
Dienstverlening en producten (D&P) is een flitsend profiel! Je gaat actief aan de slag met veel verschillende opdrachten uit alle profielen. We noemen dat met een moeilijk woord: intersectoraal.
Zie jij overal handel in? Weet jij hoe je geld kunt verdienen en wil je daar meer over leren? Er zijn verschillende modules en keuzevakken waar commercieel ingestelde leerlingen blij van worden.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.