Samen bouwen aan

het Twente van morgen

sterk techniekonderwijs dsc2235 scaled

Sterk Techniekonderwijs slaat een brug tussen onderwijs en het technische bedrijfsleven. Sterk Techniekonderwijs is een samenwerking van vmbo, mbo en het bedrijfsleven in en rond de groene en innovatieve maakstad Almelo.
Het doel: sterk technisch onderwijs dat de makers van morgen duurzaam voorbereidt op banen in alle technische beroepen.

Sterk Techniekonderwijs begint al op de basisschool. Op het vmbo komt het terug in het LOB, het Technolab en in onze acht profielen. Ook maak je kennis met techniek en technologie tijdens je stage en kun je keuzevakken volgen in het mbo en bij bedrijven.

Meer weten?

Deel dit artikel

Ben jij een technische topper?

Word jij blij van techniek? Dat vinden we bij het Alma College leuk om te horen! In Almelo en omgeving zijn veel (high)-tech bedrijven gevestigd. Deze bedrijven staan te springen om fris, jong talent. Bij ons kun je terecht voor modern en uitstekend technisch onderwijs. We leren je wat je nodig hebt voor een technische vervolgopleiding en toekomstige baan. Heb jij neusje voor techniek? Dan kun je bij ons de technologische leerlijn volgen.

Meer unieke redenen

13p4463
Wil jij later een hbo-studie doen? Volg je vmbo-kader of vmbo-gtl en doe je graag een stapje extra? Houd dan het Toptraject in de gaten!
dp scaled
Freerunning, saltospringen, rugby… word je al enthousiast? Met deze toffe sporten maak je kennis als je naar de Sportklas gaat.
alma college profielen 43
Wist je dat gezond eten vet lekker kan zijn? We hebben een schoolkantine waar aandacht is voor gezonde voeding.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.