Leren in een

veelzijdige omgeving

alma pagina visie missie

Wij zijn ervan overtuigd dat een veelzijdige omgeving bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling. We stimuleren persoonlijke groei door een wereld aan mogelijkheden te creëren.

Visie

Het Alma College gelooft in een wereld waarin mensen vriendelijk en respectvol met elkaar omgaan. Elk mens is uniek. Elke leerling is uniek. Elke leerling is welkom. Onze school is kleurrijk, divers en uitdagend. Denk maar eens aan de verschillende culturen, achtergronden en levensbeschouwingen die daarmee onze school binnenkomen. Zo’n veelzijdige omgeving is goed voor de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen. Het vergroot hun blik op de wereld. En het is zó leerzaam!

Missie

Leerlingen zijn op school om zich te ontwikkelen. De docenten van Alma College zijn niet zomaar leraar geworden. Ze werken vanuit een diepe betrokkenheid, liefde voor het vak en liefde voor leerlingen. Dat merk je aan alles. We hebben aandacht voor ieders unieke kwaliteiten, talenten en vaardigheden. We voelen aan wanneer iemand extra ondersteuning nodig heeft of juist wat meer ruimte. Ook passen we maatwerk toe. Dat doen we omdat elke leerling anders is. Eén aanpak voor elke leerling zou niet werken. We kijken wat iemand nodig heeft en spelen daarop in. We helpen leerlingen in hun keuze voor een beroep of een vervolgopleiding en bereiden ze voor op de volgende stap in hun leven.

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.