Onze

leerwegen

foto optie 1 bij vmbo bbl

Het Alma College is een vmbo-school. Vmbo staat voor: voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Op het Alma College krijg je theorie én praktijklessen.

Naar aanleiding van het advies van je basisschool, word je aangemeld voor een van onze niveaus: BB, KB of GT/TL (mavo). Elk niveau heeft een bijpassend programma. Vmbo duurt 4 jaar. In de eerste twee jaar volg je een breed vakkenpakket. 

Aan het einde van leerjaar 2 kies je een profiel voor de bovenbouw. Bij het Alma College heb je veel keus. We hebben namelijk 8 van de 10 vmbo-profielen in huis. Natuurlijk besteden we in de onderbouw al veel aandacht aan loopbaanoriëntatie (LOB) en talentontwikkeling zodat je goed weet wat je leuk vindt en bij je past.

Welke leerwegen zijn er? 

Vmbo-bbl

Bij de basisberoepsgerichte leerweg (BBL) ligt de nadruk op praktische vaardigheden. Je krijgt veel praktijkvakken (in de bovenbouw). In de theorievakken leggen we daar steeds een koppeling naar. Met een vmbo-bbl diploma op zak, kun je doorstromen naar mbo niveau 1 en 2.

Vmbo-kbl

Bij de kaderberoepsgerichte leerweg (KBL) ligt de nadruk ook op praktische vaardigheden. Het niveau van de vakken is net iets anders dan dat bij BBL. Met een diploma voor vmbo-kbl kun je doorstromen naar mbo niveau 3 en 4 of de havo.

Vmbo-gl/tl (mavo)

De gemende leerweg of theoretische leerweg bestaat voor het grootste deel uit theorievakken gecombineerd met een beroepsgericht vak. Vroeger heette deze leerweg de ‘mavo’. Met een diploma voor vmbo-gl of vmbo-tl, kun je naar mbo niveau 3 of 4 of naar de havo.

Praktijkgericht programma: in deze leerweg volg je het praktijkgericht programma. Hierin krijg je ongeveer 3 uur praktijklessen per week. Je werkt aan praktische vaardigheden zoals zelfstandig werken, plannen, samenwerken en presenteren. Echt denken én doen!

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.