Produceren, Installeren en Energie

Technische toppers opgelet, met dit profiel kun je veel kanten op! Produceren, Installeren en Energie (PIE) is voor leerlingen die graag met hun handen werken. Van technische tekening tot eindproduct!

Bij een eindproduct kun je denken aan:

  • een elektriciteitsinstallatie in een woning, met schakelaren, stopcontacten en lampen.
  • de waterleidingen en afvoer in een woning: met een wastafel en toilet. 
  • metalen werkstukken, zoals bijvoorbeeld een vuurkorf, barbecue of lamparmaturen.

De tekeningen laten je zien hoe de installatie of het product in elkaar zit. Je mag ze ook zelf maken op de computer: twee- en driedimensionaal (2D en 3D). Het basisprogramma van PIE is breed. Als je wilt, kun je je na een paar jaar specialiseren in:

  • installatietechniek
  • electrotechniek
  • metaalbewerking

Almelo is een innovatieve maakstad. Dat is iets om trots op te zijn. Daarom heeft PIE alles in huis om de makers van de toekomst op te leiden. Van een eenvoudige meterkast tot uitdagende domoticabesturingen, van draai- en freesmachines tot computergestuurde machines en zelfs een gloednieuwe CNC-machine.

Deel dit artikel

Toch interesse in iets anders?

Had je iets anders verwacht van dit profiel? Dat kan natuurlijk. Gelukkig hebben we er meer! Kijk maar eens of een andere richting beter past bij jouw interesses en talenten. Het kan moeilijk zijn om te beslissen wat je wilt en welk beroep je later gaat uitoefenen. Gelukkig hoef je ook niet direct te kiezen, maar pas aan het einde van het tweede jaar. Als je daar hulp bij nodig hebt, staan we op school voor je klaar! En we geven je ook graag een tip: praat erover met mensen die jou goed kennen, zoals je ouders en je vrienden. Zij kennen je goed, wat zien zij jou later doen?

Onze profielen

Lijkt werken in de bouw jou wel wat? Het profiel Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) is modern en afwisselend. Je denkt hierbij misschien aan een bouwbedrijf, maar er is veel meer mogelijk.
Dienstverlening en producten (D&P) is een flitsend profiel! Je gaat actief aan de slag met veel verschillende opdrachten uit alle profielen. We noemen dat met een moeilijk woord: intersectoraal.
Zie jij overal handel in? Weet jij hoe je geld kunt verdienen en wil je daar meer over leren? Er zijn verschillende modules en keuzevakken waar commercieel ingestelde leerlingen blij van worden.

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.