Wij zijn een

Topsport Talentschool

alma college topsport talentschool uniek

Sport jij op hoog niveau en wil je de top bereiken? En wil je ook op school alles eruit halen wat erin zit? Wow! Wij houden van die ambitie.

Sporten op topniveau en ook nog eens presteren op school, dat is pittig. Hoe combineer je je trainingen met je schoolwerk? Het Alma College helpt je bij het waarmaken van je doelen. Wij zijn een Topsport Talentschool. Dat betekent dat topsporters die een topsportstatus of talentstatus hebben, gebruik kunnen maken van bepaalde faciliteiten.

De faciliteiten die het Alma College biedt zijn onder meer:

  • een flexibel rooster
  • eventueel vermindering van onderwijstijd
  • ontheffing van vakken
  • een gespreid examen

Wat kunnen topsporters verwachten van school?

Je kunt kiezen uit alle profielen. Als topsportleerling heb je een eigen topsportbegeleider met wie je contact hebt, die jou coacht en je afspraken checkt. Ook is er een topsportcoördinator die de contactpersoon is voor je trainer, de sportbonden en de Regionale Trainings Centra.

Deel dit artikel

Meer unieke redenen

alma pagina ondersteuning uniek
Jij doet ertoe! Goed onderwijs is de basis, maar dat is niet altijd genoeg. Iedereen is anders, dus kijken we per persoon wat iemand nodig heeft.
13p4463
Wil jij later een hbo-studie doen? Volg je vmbo-kader of vmbo-gtl en doe je graag een stapje extra? Houd dan het Toptraject in de gaten!
dp scaled
Freerunning, saltospringen, rugby… word je al enthousiast? Met deze toffe sporten maak je kennis als je naar de Sportklas gaat.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.