Soepel overstappen

met het Toptraject

13p4463

Wil jij later een hbo-studie doen? Volg je vmbo-KBL of vmbo-GTL en doe je graag een stapje extra? Houd dan het Toptraject in de gaten! Dit is een doorgaand leertraject voor ambitieuze en praktisch ingestelde vmbo’ers vanaf het derde leerjaar. Via vmbo en mbo kun je uiteindelijk je hbo-diploma halen. In het Toptraject werken een aantal Twentse vmbo-scholen, het ROC van Twente en Saxion samen.

Wat leer je tijdens het Toptraject?

Het onderwijsaanbod van het Toptraject richt zich op studieloopbaanbegeleiding, het ontwikkelen van studievaardigheden, taalvaardigheid en rekenen en wiskunde. Je krijgt skills aangeleerd waar je een leven lang profijt van hebt, bijvoorbeeld:

  • samenwerken
  • presenteren
  • zelfstandig werken
  • abstract denken

In het toptraject zijn doorlopende leerlijnen ontwikkeld die het vmbo, mbo en hbo met elkaar verbinden. Als je het Toptraject succesvol afrondt, krijg je naast je vmbo-diploma ook het Toptraject-certificaat. Hiermee kan je op het ROC van Twente als Toptraject-student aan de slag.

Bekijk de website van het toptraject.

Aanmelden voor het Toptraject

In het derde leerjaar vmbo-GTL neem je automatisch deel aan het Toptraject. Wil je hier in het vierde jaar mee verder gaan? Dan leg je in een motivatiebrief uit waarom je dat graag wilt. 

Ook derdejaars leerlingen van de leerweg vmbo-KBL kunnen in aanmerking komen voor het Toptraject. Of je nu vmbo-GTL of vmbo-KBL volgt, de Toptrajectcoördinator overlegt altijd met je docenten of het Toptraject een goede route is voor jou.

Deel dit artikel

Meer unieke redenen

alma loopbaanorientatie begeleiding lob
Je gaat op ontdekkingstocht om uit te zoeken wat bij jou past. We noemen dat, loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB)
alma pagina ondersteuning uniek
Jij doet ertoe! Goed onderwijs is de basis, maar dat is niet altijd genoeg. Iedereen is anders, dus kijken we per persoon wat iemand nodig heeft.
sterk techniekonderwijs dsc2235 scaled
Ons doel: sterk technisch onderwijs dat de makers van morgen duurzaam voorbereidt op banen in alle technische beroepen.

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.