Gemengd theoretische leerweg

(vmbo-GTL)

afbeelding bij vmbo gtl

De gemengd theoretische leerweg (GTL) bestaat voor een groot deel uit theoretische vakken gecombineerd met een beroepsgericht vak. Vanaf klas 2 maak je de keuze uit de gemengde leerweg (met het beroepsgerichte vak) of de theoretische leerweg (alleen theoretische vakken). Met een vmbo-GL of vmbo-TL diploma kun je door naar het mbo niveau 3 en 4. Ook kun je met dit diploma met een extra vak doorstromen naar het havo.

Aan het einde van het tweede leerjaar maken alle leerlingen een keuze voor een profiel.

 

Praktijkgericht programma

Voor leerlingen met een GT/TL (mavo) niveau is er op het Alma College naast de reguliere leerlijn een praktijkgericht programma. Hierin krijg je ongeveer 3 uur praktijklessen per week. Je kunt Technologie en Toepassing, Zorg en Welzijn of Media, Vormgeving en ICT volgen. 

Denken én doen

In dit programma ga je denken én doen. Je werkt aan praktische vaardigheden zoals zelfstandig werken, plannen, samenwerken en presenteren. Anders dan in de reguliere leerlijn ga je aan de slag met opdrachten voor échte bedrijven en organisaties uit de regio,

Met dit programma bekijk je goed welk beroep – en het vervolgonderwijs wat er bij hoort – bij je past. Je kunt binnen de richting die je kiest verschillende werkvelden onderzoeken. Zo ontdek je jouw talenten en kun je helemaal jezelf zijn.

foto optie 1 bij vmbo bbl
Het Alma College is een vmbo-school. Vmbo staat voor: voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Op het Alma College krijg je theorie én praktijklessen, dat kan op verschillende leerwegen.
foto bij kbl optie 1
Ook bij de kaderberoepsgerichte leerweg (KBL) ligt de nadruk op praktische vaardigheden. Het niveau van de praktijk- en theorievakken is hoger dan die van het vmbo-BB. Deze leerweg bereidt je voor op mbo niveau 3 en 4.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.