alma college opening 001

Samengevat: aanmeldprocedure van groep 8 leerlingen

Dit schooljaar zijn er een paar wijzigingen in de aanmeldprocedure voor groep 8 leerlingen. In dit nieuwsbericht leggen we in het kort uit hoe deze gaat.

Tussen 10 en 31 januari ontvangen alle leerlingen van groep 8 een voorlopig advies. Begin van februari wordt er een doorstroomtoets afgenomen (digitaal of op papier). Daar ontvangen zij uiterlijk 15 maart uitslagen van.

Definitieve aanmelding

Leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) ontvangen van hun basisschool uiterlijk 24 maart het definitieve schooladvies. Aanmelden bij het voortgezet onderwijs, kan daarna tussen 25 en 31 maart. De aanmeldperiode voor leerlingen van groep 8 die naar het voortgezet onderwijs gaan is dus korter dan in vorige schooljaren. Aanmelden op het voortgezet onderwijs gaat in de regio Almelo via de basisschool. Ouder(s)/verzorger(s) vullen ook een deel van deze aanmelding in. Op de website van VOAlmelo staat precies hoe dat moet: https://voalmelo.nl/aanmeld-instructies/

Meer gelijke kansen door kortere aanmeldperiode

De duur van de aanmeldperiode is korter gemaakt om leerlingen meer gelijke kansen te bieden. Leerlingen met een bijgesteld advies hadden eerder een kleinere kans om naar de vo-school te gaan van hun keuze. Doordat alle leerlingen straks tegelijk aanmelden bij het vo, hebben zij dezelfde kans op een plek op een school naar hun eigen keuze. Daarnaast wordt de periode tussen de afgifte van het voorlopig advies en de afname van de doorstroomtoets korter. De meting van cognitieve taal- en rekenvaardigheden kan daardoor niet heel verschillend zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.