23 januari 2024

Informatieve ouderavond over pubergedrag | 15 februari

Van 13 t/m 15 februari is er voor onze bovenbouwleerlingen de week van de verleiding. Hierin hebben we het met onze leerlingen over respect en aangeven van grenzen. Om ouders ook te betrekken, organiseren we op donderdag 15 februari van 19.30 – 20.45 (19.00 uur inloop) een informatieve ouderavond. Deze gaat over welke emoties en gedachten er achter het gedrag van pubers ligt en is voor ouders van leerlingen uit alle leerjaren.

Informatie over de voorstelling

Via een interactieve voorstelling van De Nieuwe Lichting leert u tijdens deze avond meer over het leven van uw puber. We gaan het hebben over bijvoorbeeld social media, groepsdruk, stress, afspraken, opruimen en huiswerk. Een must-see voor iedere ouder/verzorger die graag in contact blijft met z’n puber

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link: https://forms.office.com/e/YUHuUR5z5j 

Details informatieavond
 • Wat: Informatieve ouderavond over pubergedrag met een voorstelling van de Nieuwe Lichting
 • Wanneer: donderdag 15 februari
 • Hoe laat
  • 19.00 uur: inloop met koffie en thee
  • 19.30 tot 20.45 uur: voorstelling
 • Waar: Catharina van Renneslaan 37, 7604 kV Almelo
 • Aanmelden: https://forms.office.com/e/YUHuUR5z5j

Deel dit artikel

Meer nieuws

13 juni, 2024

Dinsdagavond vond voor onze leerlingen van HBR leerjaar 3 de langverwachte eindpresentatie van het project ‘Tour d’ Europe’ plaats. Na vijf weken intensief werken presenteerden de leerlingen hun werk aan ouders en verzorgers.

10 juni, 2024

Deze week hebben de leerlingen van leerjaar 3 voor hun PTA-opdracht een bezoek gebracht aan de tentoonstelling van Almelose kunstenaars in Kunsthal Hof 88.

28 mei, 2024

Vorige week zijn alle leerlingen MVI leerjaar 3 van Alma College naar het Cibap geweest voor een inspirerende leerervaring. Onze leerlingen uit 3b/k en gt MVI hebben daar deelgenomen aan workshops styling en animatie.

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

24 april, 2024

Onze leerlingen uit leerjaar 3 lopen in april altijd twee weken stage. Vaak is dit een stage die bij het profiel past dat gevolgd wordt. Devainy is leerling bij Zorg en Welzijn, en deed haar stage bij Carint Reggeland, locatie Eugeria in Almelo. Daar vertelt ze graag over.

15 april, 2024

Sinds 2 februari organiseert het Alma College om de week op vrijdag een lunch voor buurtbewoners. Leerlingen uit leerjaar 3 bereiden en serveren meerdere gangen voor de lunch. Het zit elke keer vol en buurtbewoners zijn heel enthousiast.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

 • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
 • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
 • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.