2 april 2024

Waarom we aandacht schenken aan schelden met kanker

Bij het Alma College vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan serieuze kwesties die onze samenleving beïnvloeden. Een van deze kwesties is het schelden met het woord “kanker”. Dit is niet alleen kwetsend en respectloos, maar het heeft ook diepgaande gevolgen voor degenen die direct of indirect met deze ziekte te maken hebben gehad.

Het gebruik van kanker als scheldwoord normaliseert niet alleen een ernstige ziekte, maar het kan ook pijnlijke herinneringen oproepen bij mensen die zelf kanker hebben gehad, die iemand hebben verloren aan kanker, of die momenteel vechten tegen deze ziekte.

Collega Esther Blaak heeft de afgelopen twee weken presentaties gegeven over de gevolgen en impact van kanker in verschillende klassen op het Alma College.

Deze presentatie maakt veel indruk, bij leerlingen én collega’s. Met de presentatie hopen we leerlingen te laten inzien dat het gebruik van het woord ‘kanker’ niet oké is en wat de gevolgen zijn van deze ziekte. Hopelijk heeft het een positief effect en horen we het scheldwoord wat minder vaak in onze school.

KWF heeft ook een campagne waarin ze de strijd aangaan tegen het gebruik van kanker als scheldwoord. We hopen dat we met de presentatie van Esther hier een steentje aan bijdragen en onze leerlingen een beetje bewuster zijn geworden.

original 7a685261 b070 4318 bd45 0e5af7f139e2 e1712051587234

Deel dit artikel

Meer nieuws

22 maart, 2024

Afgelopen donderdag zijn Alma College leerlingen Media, Vormgeving en ICT Joyce en Marijn eerste geworden in de landelijke finale van Skills Talents. Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Binnen de tien verschillende profielen kunnen zij laten zien wat ze in hun mars hebben.

11 maart, 2024

Op onze school werken en studeren veel verschillende docenten en leerlingen. De mix van culturen, achtergronden en overtuigingen is onze kracht. Door ervaringen met elkaar te delen wordt onze blik breder. Zo kunnen we samen nog meer van de wereld ontdekken. Gedurende het schooljaar organiseren we daarom verschillende activiteiten waar iedereen aan mee kan doen.

6 februari, 2024

Leerlingen Horeca, Bakkerij en Recreatie leerjaar 4 van het Alma College hebben een workshop over chocolade gevolgd bij het ROC van Twente.

23 januari, 2024

Op donderdag 15 februari van 19.30 – 20.45 (19.00 uur inloop) organiseert het Alma College een informatieve ouderavond. Deze gaat over welke emoties en gedachten er achter het gedrag van pubers ligt en is voor ouders van leerlingen uit alle leerjaren. Aanmelden via de link in de tekst.

29 november, 2023

Een kijkje in de keuken van McDonalds? Dat werd voor onze Economie en Ondernemen leerlingen werkelijkheid. In dit bericht lees je het verslag van de excursie!

14 november, 2023

Dit schooljaar zijn er een paar wijzigingen in de aanmeldprocedure voor groep 8 leerlingen. In dit nieuwsbericht leggen we in het kort uit hoe

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.