24 april 2024

Verslag van Devainy (leerjaar 3) over de stageweken

Onze leerlingen uit leerjaar 3 lopen in april altijd twee weken stage. Vaak is dit een stage dat bij het profiel past dat gevolgd wordt. Devainy is leerling bij Zorg en Welzijn en deed haar stage bij Carint Reggeland, locatie Eugeria in Almelo.

De stage-ervaring van Devainy:

Ik ben Devainy en ik loop stage bij verpleeghuis Eugeria in Almelo. Zij zorgen voor de dagbesteding van Bejaarde, demente en verstandelijk beperkte mensen. Ik heb stage gelopen op de afdeling met dementerende mensen. Deze worden ’s ochtends uit bed gehaald en klaar gemaakt voor de dag. Ik mag meekijken en heb ervoor gezorgd dat het ontbijt klaar stond zodat ze wat te eten en te drinken hebben. Ik vind het erg leuk om in de middag verschillende dingen te koken voor de bewoners, ik ben dan bezig en kan ondertussen een praatje maken met mensen en ook spelletjes spelen.

De bewoners vertellen graag over hun jeugd. Ik heb erg veel leuke dingen gedaan maar het allerleukste vind ik dat de bewoners mij dankbaar zijn voor wat ik doe. In het begin was ik nog wat verlegen, maar na een paar dagen rol je er eigenlijk een beetje in. Grapjes maken en meepraten vinden de bewoners leuk. Wat ik bijzonder vind is dat deze oude mensen ook ooit kind zijn geweest en dat ze allemaal een andere vorm van dementie hebben.

Ik zie mezelf later in de zorg werken omdat deze mensen dat echt nodig hebben en ze heel dankbaar zijn.

microsoftteams image 14

Deel dit artikel

Meer nieuws

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

15 april, 2024

Sinds 2 februari organiseert het Alma College om de week op vrijdag een lunch voor buurtbewoners. Leerlingen uit leerjaar 3 bereiden en serveren meerdere gangen voor de lunch. Het zit elke keer vol en buurtbewoners zijn heel enthousiast.

2 april, 2024

Bij het Alma College vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan serieuze kwesties die onze samenleving beïnvloeden. Een van deze kwesties is het schelden met het woord “kanker”. Dit is niet alleen kwetsend en respectloos, maar het heeft ook diepgaande gevolgen voor degenen die direct of indirect met deze ziekte te maken hebben gehad.

22 maart, 2024

Afgelopen donderdag zijn Alma College leerlingen Media, Vormgeving en ICT Joyce en Marijn eerste geworden in de landelijke finale van Skills Talents. Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Binnen de tien verschillende profielen kunnen zij laten zien wat ze in hun mars hebben.

11 maart, 2024

Op onze school werken en studeren veel verschillende docenten en leerlingen. De mix van culturen, achtergronden en overtuigingen is onze kracht. Door ervaringen met elkaar te delen wordt onze blik breder. Zo kunnen we samen nog meer van de wereld ontdekken. Gedurende het schooljaar organiseren we daarom verschillende activiteiten waar iedereen aan mee kan doen.

6 februari, 2024

Leerlingen Horeca, Bakkerij en Recreatie leerjaar 4 van het Alma College hebben een workshop over chocolade gevolgd bij het ROC van Twente.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.