11 juli 2023

Vera (3GT1) loopt stage bij de manege ‘Het is zo leuk dat ik er nog een week aan vast heb geplakt’

Afgelopen twee weken hebben alle derdejaars van het Alma College stage gelopen. Deze weken zorgen ervoor dat onze leerlingen écht kennis maken met de praktijk en krijgen ze de kans om uit te vogelen wat goed bij hen past, of juist niet. Een belangrijk moment in de loopbaanoriëntatie.

Vera uit 3GT1 Zorg en Welzijn vond haar stage bij Manege Twents Hippisch Centrum zo leuk dat ze er nog een week aan vast wilde plakken. Ook de begeleiding van de manege vond dat een goed idee. Na overleg met haar mentorcoach mevrouw Vrijkorte en de teamleider mocht Vera de activiteitenweek op het Alma College overslaan. Mevrouw Vrijkorte: “Vera zit hier enorm op haar plek. Voor haar loopbaanontwikkeling is het een prachtige kans dat ze hier nog een week mag doorbrengen”.

De dag vliegt voorbij
De stageplek heeft Vera gevonden omdat ze er al vrijwilligerswerk deed. Vera: “Ik rijd zelf ook paard, dus dit sprak me heel erg aan. Als ik op de manege kom zet ik eigenlijk gelijk de paarden buiten en begin ik met het uitmesten van de stallen. Ik zorg dat er genoeg hooi is en de paarden een fijn verblijf hebben.

Ik vraag mijn collega’s vaak of ik verder nog ergens bij kan helpen. Dat kan vaak, waardoor ik allerlei leuke werkzaamheden mag doen. Bijvoorbeeld pony’s wassen of oefenen met paarden die nog iets moeten leren. Natuurlijk heb ik ook pauze, maar de dag vliegt voorbij door de gezellige mensen om me heen!”

Deel dit artikel

Meer nieuws

17 juli, 2024

Tijdens de diploma-uitreiking van dinsdagavond heeft Cas Westen de 55ste Boessenkool prijs gewonnen. Deze wordt elk jaar toegekend aan de meest gemotiveerde leerling van het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE).

15 juli, 2024

Elk kind moet de kans krijgen om zich optimaal en zorgeloos te ontwikkelen. Met de zomervakantie voor de deur kan het Alma College er niet altijd zijn om hulp te bieden. Daarom hebben zij in samenwerking met Stichting Jeugdeducatie Fonds, het Rode Kruis en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een initiatief opgezet om leerlingen tijdens de vakantieperiode te ondersteunen. Dat doen we met een zomerpakket met houdbare levensmiddelen.

13 juni, 2024

Dinsdagavond vond voor onze leerlingen van HBR leerjaar 3 de langverwachte eindpresentatie van het project ‘Tour d’ Europe’ plaats. Na vijf weken intensief werken presenteerden de leerlingen hun werk aan ouders en verzorgers.

10 juni, 2024

Deze week hebben de leerlingen van leerjaar 3 voor hun PTA-opdracht een bezoek gebracht aan de tentoonstelling van Almelose kunstenaars in Kunsthal Hof 88.

28 mei, 2024

Vorige week zijn alle leerlingen MVI leerjaar 3 van Alma College naar het Cibap geweest voor een inspirerende leerervaring. Onze leerlingen uit 3b/k en gt MVI hebben daar deelgenomen aan workshops styling en animatie.

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.