11 juli 2023

Vera (3GT1) loopt stage bij de manege ‘Het is zo leuk dat ik er nog een week aan vast heb geplakt’

Afgelopen twee weken hebben alle derdejaars van het Alma College stage gelopen. Deze weken zorgen ervoor dat onze leerlingen écht kennis maken met de praktijk en krijgen ze de kans om uit te vogelen wat goed bij hen past, of juist niet. Een belangrijk moment in de loopbaanoriëntatie.

Vera uit 3GT1 Zorg en Welzijn vond haar stage bij Manege Twents Hippisch Centrum zo leuk dat ze er nog een week aan vast wilde plakken. Ook de begeleiding van de manege vond dat een goed idee. Na overleg met haar mentorcoach mevrouw Vrijkorte en de teamleider mocht Vera de activiteitenweek op het Alma College overslaan. Mevrouw Vrijkorte: “Vera zit hier enorm op haar plek. Voor haar loopbaanontwikkeling is het een prachtige kans dat ze hier nog een week mag doorbrengen”.

De dag vliegt voorbij
De stageplek heeft Vera gevonden omdat ze er al vrijwilligerswerk deed. Vera: “Ik rijd zelf ook paard, dus dit sprak me heel erg aan. Als ik op de manege kom zet ik eigenlijk gelijk de paarden buiten en begin ik met het uitmesten van de stallen. Ik zorg dat er genoeg hooi is en de paarden een fijn verblijf hebben.

Ik vraag mijn collega’s vaak of ik verder nog ergens bij kan helpen. Dat kan vaak, waardoor ik allerlei leuke werkzaamheden mag doen. Bijvoorbeeld pony’s wassen of oefenen met paarden die nog iets moeten leren. Natuurlijk heb ik ook pauze, maar de dag vliegt voorbij door de gezellige mensen om me heen!”

Deel dit artikel

Meer nieuws

19 juli, 2023

Leerlingen van 3GT Zorg en Welzijn zijn afgelopen schooljaar gestart met het Praktijk Gericht Programma (PGP). Dit is een pilot van een landelijk examenprogramma, die op meerdere middelbare scholen in Nederland wordt uitgevoerd.

13 juni, 2023

Afgelopen vrijdag was het tijd voor de finale van Olympic Moves. Dat is de grootste landelijke schoolsportcompetitie van Nederland. Wij deden mee met het onderdeel atletiek. 

10 mei, 2023

Lauris en Tim, leerlingen Mobiliteit en Transport leerjaar 4 waren maandag eigenlijk onderweg naar de supermarkt voor de examenstunt op het Alma College, maar toen ze een straatrover zagen worstelen met een bejaarde vrouw bedachten ze zich geen moment.

21 april, 2023

Afgelopen donderdag zijn 45 leerlingen en 6 begeleiders naar de voorrondes van Olympic Moves in Hoogeveen geweest. De grootste schoolsport competitie in Nederland!

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.