11 juli 2023

Vera (3GT1) loopt stage bij de manege ‘Het is zo leuk dat ik er nog een week aan vast heb geplakt’

Afgelopen twee weken hebben alle derdejaars van het Alma College stage gelopen. Deze weken zorgen ervoor dat onze leerlingen écht kennis maken met de praktijk en krijgen ze de kans om uit te vogelen wat goed bij hen past, of juist niet. Een belangrijk moment in de loopbaanoriëntatie.

Vera uit 3GT1 Zorg en Welzijn vond haar stage bij Manege Twents Hippisch Centrum zo leuk dat ze er nog een week aan vast wilde plakken. Ook de begeleiding van de manege vond dat een goed idee. Na overleg met haar mentorcoach mevrouw Vrijkorte en de teamleider mocht Vera de activiteitenweek op het Alma College overslaan. Mevrouw Vrijkorte: “Vera zit hier enorm op haar plek. Voor haar loopbaanontwikkeling is het een prachtige kans dat ze hier nog een week mag doorbrengen”.

De dag vliegt voorbij
De stageplek heeft Vera gevonden omdat ze er al vrijwilligerswerk deed. Vera: “Ik rijd zelf ook paard, dus dit sprak me heel erg aan. Als ik op de manege kom zet ik eigenlijk gelijk de paarden buiten en begin ik met het uitmesten van de stallen. Ik zorg dat er genoeg hooi is en de paarden een fijn verblijf hebben.

Ik vraag mijn collega’s vaak of ik verder nog ergens bij kan helpen. Dat kan vaak, waardoor ik allerlei leuke werkzaamheden mag doen. Bijvoorbeeld pony’s wassen of oefenen met paarden die nog iets moeten leren. Natuurlijk heb ik ook pauze, maar de dag vliegt voorbij door de gezellige mensen om me heen!”

Deel dit artikel

Meer nieuws

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

24 april, 2024

Onze leerlingen uit leerjaar 3 lopen in april altijd twee weken stage. Vaak is dit een stage die bij het profiel past dat gevolgd wordt. Devainy is leerling bij Zorg en Welzijn, en deed haar stage bij Carint Reggeland, locatie Eugeria in Almelo. Daar vertelt ze graag over.

15 april, 2024

Sinds 2 februari organiseert het Alma College om de week op vrijdag een lunch voor buurtbewoners. Leerlingen uit leerjaar 3 bereiden en serveren meerdere gangen voor de lunch. Het zit elke keer vol en buurtbewoners zijn heel enthousiast.

2 april, 2024

Bij het Alma College vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan serieuze kwesties die onze samenleving beïnvloeden. Een van deze kwesties is het schelden met het woord “kanker”. Dit is niet alleen kwetsend en respectloos, maar het heeft ook diepgaande gevolgen voor degenen die direct of indirect met deze ziekte te maken hebben gehad.

22 maart, 2024

Afgelopen donderdag zijn Alma College leerlingen Media, Vormgeving en ICT Joyce en Marijn eerste geworden in de landelijke finale van Skills Talents. Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Binnen de tien verschillende profielen kunnen zij laten zien wat ze in hun mars hebben.

11 maart, 2024

Op onze school werken en studeren veel verschillende docenten en leerlingen. De mix van culturen, achtergronden en overtuigingen is onze kracht. Door ervaringen met elkaar te delen wordt onze blik breder. Zo kunnen we samen nog meer van de wereld ontdekken. Gedurende het schooljaar organiseren we daarom verschillende activiteiten waar iedereen aan mee kan doen.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.