19 juli 2023

Themakisten voor ZGT Almelo dankzij Praktijk Gericht Programma Alma College

Leerlingen van 3GT Zorg en Welzijn zijn afgelopen schooljaar gestart met het Praktijk Gericht Programma (PGP). Dit is een pilot van een landelijk examenprogramma, dat op meerdere middelbare scholen in Nederland wordt uitgevoerd.

Op het Alma College bieden we het PGP aan op het gebied van techniek, Media, Vormgeving en ICT en Zorg en Welzijn. Ze werken tijdens de opdracht aan realistische opdrachten uit de praktijk. Vaardigheden zoals zelfstandig werken, samenwerken, keuzes maken, plannen, organiseren en reflecteren komen hier structureel aan bod.

Helpen bij keuze vervolgopleiding

Doordat leerlingen ervaringen opdoen binnen verschillende (beroeps)situaties, biedt het PGP een uitgebreide oriëntatie op vervolgkeuzes. Echt aan de slag voor de praktijk helpt onze leerlingen bij het maken van een bewuste keuze voor het MBO of een beroepsopleiding. Onderdeel van de opdracht was ook een rondleiding bij de opleiding ‘gespecialiseerd pedagogisch medewerker’ op het ROC van Twente.

Opdracht 3GT Zorg en Welzijn

Ruya, Vera, Sylvana, Araya, Tuba en Soraya hebben samengewerkt aan een opdracht voor het ZGT Almelo voor kinderen die daar langdurig moeten verblijven. Na een onderzoek over interesses, ontwikkelingsfases en mogelijkheden bij deze kinderen hebben de leerlingen 2 themakisten bedacht.

Samenwerking tussen leerlingen van verschillende profielen

De kisten zijn gemaakt door leerlingen van Bouwen, Wonen en Interieur. De Zorg en Welzijn hebben ze vervolgens geschilderd. Daarna hebben leerlingen van techniek er verlichting voor gemaakt. Een mooie samenwerking tussen leerlingen van de verschillende profielen! Als dank aan Bouwen, Wonen en Interieur en techniek hebben de Zorg en Welzijn leerlingen grote appeltaarten gemaakt.

whatsapp image 2023 07 19 at 10.57.40 whatsapp image 2023 07 19 at 10.57.41 1 whatsapp image 2023 07 19 at 10.57.41 whatsapp image 2023 07 19 at 10.57.42 1 whatsapp image 2023 07 19 at 10.57.42

De kisten zijn gevuld met allerlei materialen en speelgoed in de thema’s van prinsessen en ridders. Kinderen die lang in het ZGT Almelo verblijven kunnen zo een aantal dagen als echte prinses of ridder verblijven. In de kist zit ook een traktatie voor klasgenoten op school, die kunnen ze samen met hun ouders maken en eventueel uitdelen.

De leerlingen hebben op de kinderafdeling van het ZGT een presentatie gehouden over het proces en hoe de kisten gebruikt kunnen worden. Hopelijk hebben ze er nog lang plezier van!

whatsapp image 2023 07 19 at 10.57.44 1 whatsapp image 2023 07 19 at 10.57.44 whatsapp image 2023 07 19 at 10.57.43 1

Deel dit artikel

Meer nieuws

11 juli, 2023

Vera uit 3GT1 Zorg en Welzijn vond haar stage bij Manege Twents Hippisch Centrum zo leuk dat ze er nog een week aan vast wilde plakken. Ook de begeleiding van de manege vond dat een goed idee. Na overleg met haar mentorcoach mevrouw Vrijkorte en de teamleider mocht Vera de activiteitenweek op het Alma College overslaan.

13 juni, 2023

Afgelopen vrijdag was het tijd voor de finale van Olympic Moves. Dat is de grootste landelijke schoolsportcompetitie van Nederland. Wij deden mee met het onderdeel atletiek. 

10 mei, 2023

Lauris en Tim, leerlingen Mobiliteit en Transport leerjaar 4 waren maandag eigenlijk onderweg naar de supermarkt voor de examenstunt op het Alma College, maar toen ze een straatrover zagen worstelen met een bejaarde vrouw bedachten ze zich geen moment.

21 april, 2023

Afgelopen donderdag zijn 45 leerlingen en 6 begeleiders naar de voorrondes van Olympic Moves in Hoogeveen geweest. De grootste schoolsport competitie in Nederland!

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.