19 juli 2023

Themakisten voor ZGT Almelo dankzij Praktijk Gericht Programma Alma College

Leerlingen van 3GT Zorg en Welzijn zijn afgelopen schooljaar gestart met het Praktijk Gericht Programma (PGP). Dit is een pilot van een landelijk examenprogramma, dat op meerdere middelbare scholen in Nederland wordt uitgevoerd.

Op het Alma College bieden we het PGP aan op het gebied van techniek, Media, Vormgeving en ICT en Zorg en Welzijn. Ze werken tijdens de opdracht aan realistische opdrachten uit de praktijk. Vaardigheden zoals zelfstandig werken, samenwerken, keuzes maken, plannen, organiseren en reflecteren komen hier structureel aan bod.

Helpen bij keuze vervolgopleiding

Doordat leerlingen ervaringen opdoen binnen verschillende (beroeps)situaties, biedt het PGP een uitgebreide oriëntatie op vervolgkeuzes. Echt aan de slag voor de praktijk helpt onze leerlingen bij het maken van een bewuste keuze voor het MBO of een beroepsopleiding. Onderdeel van de opdracht was ook een rondleiding bij de opleiding ‘gespecialiseerd pedagogisch medewerker’ op het ROC van Twente.

Opdracht 3GT Zorg en Welzijn

Ruya, Vera, Sylvana, Araya, Tuba en Soraya hebben samengewerkt aan een opdracht voor het ZGT Almelo voor kinderen die daar langdurig moeten verblijven. Na een onderzoek over interesses, ontwikkelingsfases en mogelijkheden bij deze kinderen hebben de leerlingen 2 themakisten bedacht.

Samenwerking tussen leerlingen van verschillende profielen

De kisten zijn gemaakt door leerlingen van Bouwen, Wonen en Interieur. De Zorg en Welzijn hebben ze vervolgens geschilderd. Daarna hebben leerlingen van techniek er verlichting voor gemaakt. Een mooie samenwerking tussen leerlingen van de verschillende profielen! Als dank aan Bouwen, Wonen en Interieur en techniek hebben de Zorg en Welzijn leerlingen grote appeltaarten gemaakt.

whatsapp image 2023 07 19 at 10.57.40 whatsapp image 2023 07 19 at 10.57.41 1 whatsapp image 2023 07 19 at 10.57.41 whatsapp image 2023 07 19 at 10.57.42 1 whatsapp image 2023 07 19 at 10.57.42

De kisten zijn gevuld met allerlei materialen en speelgoed in de thema’s van prinsessen en ridders. Kinderen die lang in het ZGT Almelo verblijven kunnen zo een aantal dagen als echte prinses of ridder verblijven. In de kist zit ook een traktatie voor klasgenoten op school, die kunnen ze samen met hun ouders maken en eventueel uitdelen.

De leerlingen hebben op de kinderafdeling van het ZGT een presentatie gehouden over het proces en hoe de kisten gebruikt kunnen worden. Hopelijk hebben ze er nog lang plezier van!

whatsapp image 2023 07 19 at 10.57.44 1 whatsapp image 2023 07 19 at 10.57.44 whatsapp image 2023 07 19 at 10.57.43 1

Deel dit artikel

Meer nieuws

13 juni, 2024

Dinsdagavond vond voor onze leerlingen van HBR leerjaar 3 de langverwachte eindpresentatie van het project ‘Tour d’ Europe’ plaats. Na vijf weken intensief werken presenteerden de leerlingen hun werk aan ouders en verzorgers.

10 juni, 2024

Deze week hebben de leerlingen van leerjaar 3 voor hun PTA-opdracht een bezoek gebracht aan de tentoonstelling van Almelose kunstenaars in Kunsthal Hof 88.

28 mei, 2024

Vorige week zijn alle leerlingen MVI leerjaar 3 van Alma College naar het Cibap geweest voor een inspirerende leerervaring. Onze leerlingen uit 3b/k en gt MVI hebben daar deelgenomen aan workshops styling en animatie.

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

24 april, 2024

Onze leerlingen uit leerjaar 3 lopen in april altijd twee weken stage. Vaak is dit een stage die bij het profiel past dat gevolgd wordt. Devainy is leerling bij Zorg en Welzijn, en deed haar stage bij Carint Reggeland, locatie Eugeria in Almelo. Daar vertelt ze graag over.

15 april, 2024

Sinds 2 februari organiseert het Alma College om de week op vrijdag een lunch voor buurtbewoners. Leerlingen uit leerjaar 3 bereiden en serveren meerdere gangen voor de lunch. Het zit elke keer vol en buurtbewoners zijn heel enthousiast.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.