17 april 2023

Samen bespreekbaar maken: verleidingen voor jongeren

Week van de verleidingen op het Alma College

Van 17 t/m 21 april is op het Alma College de Week van de Verleidingen. In die week zijn er activiteiten en workshops voor leerlingen leerjaar 1 en 2, ouder(s)/verzorger(s) en docenten over belangrijke thema’s zoals het gebruik en het effect van social media, alcohol, blowen, roken, vapen, gamen en je telefoon gebruiken in het verkeer. Voor de inhoud van de workshops en activiteiten werkt het Alma College samen met de gemeente, Veilig Verkeer Nederland, Tactus en de jongerenwerkers van Avedan. Ook worden er theatergroepen ingezet.

Naast de workshops krijgen leerlingen de opdracht om zelf een grote poster te ontwerpen over een van de thema’s. Dat doen ze in groepjes. De poster moet andere leerlingen van de school aanzetten tot denken en informeren over het onderwerp.

Op maandag 17 april kunnen ouder(s) en/of verzorger(s) van leerlingen uit leerjaar 1 en 2 naar een interactieve workshopavond over alcohol en blowen, het puberbrein werkt en/of social media gebruik. Aanmelden hiervoor kan via almacollege.nl/workshopavond. Docenten krijgen op dinsdag 18 april tijdens een studiedag onder andere een training van Tactus.

‘Jongeren staan tegenwoordig aan veel verleidingen bloot. We vinden het belangrijk om hen te informeren, maar ook ouders en docenten. Vandaar dat we hier met school en de andere partijen samen in optrekken. Alleen tegen een jongere zeggen: ‘Dit mag je niet doen!’ heeft geen zin. Dan wordt de verleiding alleen maar groter. Wij gaan open in gesprek en proberen ze te wijzen op de gevolgen van gedrag. Ook kijken we naar het grotere plaatje erachter: wat gebeurt er in jouw leven dat je dit doet? Alleen dan kan je echt wat oplossen’, zegt jongerenwerker Yasin Guclu van Avedan.

Deel dit artikel

Meer nieuws

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

24 april, 2024

Onze leerlingen uit leerjaar 3 lopen in april altijd twee weken stage. Vaak is dit een stage die bij het profiel past dat gevolgd wordt. Devainy is leerling bij Zorg en Welzijn, en deed haar stage bij Carint Reggeland, locatie Eugeria in Almelo. Daar vertelt ze graag over.

15 april, 2024

Sinds 2 februari organiseert het Alma College om de week op vrijdag een lunch voor buurtbewoners. Leerlingen uit leerjaar 3 bereiden en serveren meerdere gangen voor de lunch. Het zit elke keer vol en buurtbewoners zijn heel enthousiast.

2 april, 2024

Bij het Alma College vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan serieuze kwesties die onze samenleving beïnvloeden. Een van deze kwesties is het schelden met het woord “kanker”. Dit is niet alleen kwetsend en respectloos, maar het heeft ook diepgaande gevolgen voor degenen die direct of indirect met deze ziekte te maken hebben gehad.

22 maart, 2024

Afgelopen donderdag zijn Alma College leerlingen Media, Vormgeving en ICT Joyce en Marijn eerste geworden in de landelijke finale van Skills Talents. Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Binnen de tien verschillende profielen kunnen zij laten zien wat ze in hun mars hebben.

11 maart, 2024

Op onze school werken en studeren veel verschillende docenten en leerlingen. De mix van culturen, achtergronden en overtuigingen is onze kracht. Door ervaringen met elkaar te delen wordt onze blik breder. Zo kunnen we samen nog meer van de wereld ontdekken. Gedurende het schooljaar organiseren we daarom verschillende activiteiten waar iedereen aan mee kan doen.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.