17 april 2023

Samen bespreekbaar maken: verleidingen voor jongeren

Week van de verleidingen op het Alma College

Van 17 t/m 21 april is op het Alma College de Week van de Verleidingen. In die week zijn er activiteiten en workshops voor leerlingen leerjaar 1 en 2, ouder(s)/verzorger(s) en docenten over belangrijke thema’s zoals het gebruik en het effect van social media, alcohol, blowen, roken, vapen, gamen en je telefoon gebruiken in het verkeer. Voor de inhoud van de workshops en activiteiten werkt het Alma College samen met de gemeente, Veilig Verkeer Nederland, Tactus en de jongerenwerkers van Avedan. Ook worden er theatergroepen ingezet.

Naast de workshops krijgen leerlingen de opdracht om zelf een grote poster te ontwerpen over een van de thema’s. Dat doen ze in groepjes. De poster moet andere leerlingen van de school aanzetten tot denken en informeren over het onderwerp.

Op maandag 17 april kunnen ouder(s) en/of verzorger(s) van leerlingen uit leerjaar 1 en 2 naar een interactieve workshopavond over alcohol en blowen, het puberbrein werkt en/of social media gebruik. Aanmelden hiervoor kan via almacollege.nl/workshopavond. Docenten krijgen op dinsdag 18 april tijdens een studiedag onder andere een training van Tactus.

‘Jongeren staan tegenwoordig aan veel verleidingen bloot. We vinden het belangrijk om hen te informeren, maar ook ouders en docenten. Vandaar dat we hier met school en de andere partijen samen in optrekken. Alleen tegen een jongere zeggen: ‘Dit mag je niet doen!’ heeft geen zin. Dan wordt de verleiding alleen maar groter. Wij gaan open in gesprek en proberen ze te wijzen op de gevolgen van gedrag. Ook kijken we naar het grotere plaatje erachter: wat gebeurt er in jouw leven dat je dit doet? Alleen dan kan je echt wat oplossen’, zegt jongerenwerker Yasin Guclu van Avedan.

Deel dit artikel

Meer nieuws

10 mei, 2023

Lauris en Tim, leerlingen Mobiliteit en Transport leerjaar 4 waren maandag eigenlijk onderweg naar de supermarkt voor de examenstunt op het Alma College, maar toen ze een straatrover zagen worstelen met een bejaarde vrouw bedachten ze zich geen moment.

21 april, 2023

Afgelopen donderdag zijn 45 leerlingen en 6 begeleiders naar de voorrondes van Olympic Moves in Hoogeveen geweest. De grootste schoolsport competitie in Nederland!

27 maart, 2023

In opdracht van de gemeente Almelo gaan leerlingen van Technologie en Toepassing bezig met een gezond eetpatroon voor de leerlingen van het Alma College. Vorige week presenteerden onze leerlingen hun idee voor een Serious Game aan Wethouder Eugène van Mierlo.

24 maart, 2023

Gisteren mochten leerlingen van Dienstverlening en Producten, Bouwen, Wonen en Interieur, Mobiliteit en Transport en Media, Vormgeving en ICT meedoen aan de landelijke finales van Skills Talents.

22 maart, 2023

Sport jij op hoog niveau en wil je de top bereiken? En wil je tegelijkertijd op school alles eruit halen wat erin zit? Het Alma College heeft faciliteiten in huis waarmee jonge topsporters hun dromen kunnen waarmaken.

9 maart, 2023

Onze leerlingen van Media, Vormgeving en ICT die het keuzevak Sign volgen zijn druk bezig geweest!

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.