17 april 2023

Samen bespreekbaar maken: verleidingen voor jongeren

Week van de verleidingen op het Alma College

Van 17 t/m 21 april is op het Alma College de Week van de Verleidingen. In die week zijn er activiteiten en workshops voor leerlingen leerjaar 1 en 2, ouder(s)/verzorger(s) en docenten over belangrijke thema’s zoals het gebruik en het effect van social media, alcohol, blowen, roken, vapen, gamen en je telefoon gebruiken in het verkeer. Voor de inhoud van de workshops en activiteiten werkt het Alma College samen met de gemeente, Veilig Verkeer Nederland, Tactus en de jongerenwerkers van Avedan. Ook worden er theatergroepen ingezet.

Naast de workshops krijgen leerlingen de opdracht om zelf een grote poster te ontwerpen over een van de thema’s. Dat doen ze in groepjes. De poster moet andere leerlingen van de school aanzetten tot denken en informeren over het onderwerp.

Op maandag 17 april kunnen ouder(s) en/of verzorger(s) van leerlingen uit leerjaar 1 en 2 naar een interactieve workshopavond over alcohol en blowen, het puberbrein werkt en/of social media gebruik. Aanmelden hiervoor kan via almacollege.nl/workshopavond. Docenten krijgen op dinsdag 18 april tijdens een studiedag onder andere een training van Tactus.

‘Jongeren staan tegenwoordig aan veel verleidingen bloot. We vinden het belangrijk om hen te informeren, maar ook ouders en docenten. Vandaar dat we hier met school en de andere partijen samen in optrekken. Alleen tegen een jongere zeggen: ‘Dit mag je niet doen!’ heeft geen zin. Dan wordt de verleiding alleen maar groter. Wij gaan open in gesprek en proberen ze te wijzen op de gevolgen van gedrag. Ook kijken we naar het grotere plaatje erachter: wat gebeurt er in jouw leven dat je dit doet? Alleen dan kan je echt wat oplossen’, zegt jongerenwerker Yasin Guclu van Avedan.

Deel dit artikel

Meer nieuws

29 november, 2023

Een kijkje in de keuken van McDonalds? Dat werd voor onze Economie en Ondernemen leerlingen werkelijkheid. In dit bericht lees je het verslag van de excursie!

14 november, 2023

Dit schooljaar zijn er een paar wijzigingen in de aanmeldprocedure voor groep 8 leerlingen. In dit nieuwsbericht leggen we in het kort uit hoe

6 oktober, 2023

Het nieuwe schooljaar is al even van start. Dat betekent dat leerlingen die in groep 8 zitten, ook steeds beter moeten gaan nadenken over de volgende stap: het avontuur van het voortgezet onderwijs! Bekijk onze activiteiten. 

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.