20 december 2022

Po-Vo ontmoeting Alma College samen met het Erasmus

Van groep 8 naar de brugklas is een grote verandering. Nieuwe docenten, klasgenoten en een nieuw gebouw. Gelukkig hebben docenten niet zomaar voor het vak gekozen. We werken allemaal vanuit een diepe betrokkenheid, liefde voor het vak en liefde voor de leerlingen. We hebben oog voor ieders talenten, kwaliteiten en vaardigheden.

Daarom organiseert het Alma College samen met Het Erasmus een Po-Vo ontmoeting voor basisschool (groep 8) docenten en mentorcoaches uit leerjaar 1 op 31 januari 2023 van 15.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze ontmoeting gaan onze mentorcoaches graag in gesprek met (groep 8) docenten van de basisscholen van onze leerlingen.

Een mooi moment voor de basisschool om erachter te komen hoe het gaat met de leerling(en) die bij hen wegkomen. Daarnaast voor de middelbare scholen ook heel waardevol: want zo leren wij onze leerlingen nóg beter kennen.

Aanmelden (alleen docenten basisschool) en meer informatie vind je via deze pagina: https://almacollege.nl/groep-8/povo/ 

Deel dit artikel

Meer nieuws

10 mei, 2023

Lauris en Tim, leerlingen Mobiliteit en Transport leerjaar 4 waren maandag eigenlijk onderweg naar de supermarkt voor de examenstunt op het Alma College, maar toen ze een straatrover zagen worstelen met een bejaarde vrouw bedachten ze zich geen moment.

21 april, 2023

Afgelopen donderdag zijn 45 leerlingen en 6 begeleiders naar de voorrondes van Olympic Moves in Hoogeveen geweest. De grootste schoolsport competitie in Nederland!

17 april, 2023

Van 17 t/m 21 april is op het Alma College de Week van de Verleidingen. In die week zijn er activiteiten en workshops voor leerlingen leerjaar 1 en 2, ouder(s)/verzorger(s) en docenten over belangrijke thema’s zoals het gebruik en het effect van social media, alcohol, blowen, roken, vapen, gamen en je telefoon gebruiken in het verkeer.

27 maart, 2023

In opdracht van de gemeente Almelo gaan leerlingen van Technologie en Toepassing bezig met een gezond eetpatroon voor de leerlingen van het Alma College. Vorige week presenteerden onze leerlingen hun idee voor een Serious Game aan Wethouder Eugène van Mierlo.

24 maart, 2023

Gisteren mochten leerlingen van Dienstverlening en Producten, Bouwen, Wonen en Interieur, Mobiliteit en Transport en Media, Vormgeving en ICT meedoen aan de landelijke finales van Skills Talents.

22 maart, 2023

Sport jij op hoog niveau en wil je de top bereiken? En wil je tegelijkertijd op school alles eruit halen wat erin zit? Het Alma College heeft faciliteiten in huis waarmee jonge topsporters hun dromen kunnen waarmaken.

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.