20 december 2022

Po-Vo ontmoeting Alma College samen met het Erasmus

Van groep 8 naar de brugklas is een grote verandering. Nieuwe docenten, klasgenoten en een nieuw gebouw. Gelukkig hebben docenten niet zomaar voor het vak gekozen. We werken allemaal vanuit een diepe betrokkenheid, liefde voor het vak en liefde voor de leerlingen. We hebben oog voor ieders talenten, kwaliteiten en vaardigheden.

Daarom organiseert het Alma College samen met Het Erasmus een Po-Vo ontmoeting voor basisschool (groep 8) docenten en mentorcoaches uit leerjaar 1 op 31 januari 2023 van 15.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze ontmoeting gaan onze mentorcoaches graag in gesprek met (groep 8) docenten van de basisscholen van onze leerlingen.

Een mooi moment voor de basisschool om erachter te komen hoe het gaat met de leerling(en) die bij hen wegkomen. Daarnaast voor de middelbare scholen ook heel waardevol: want zo leren wij onze leerlingen nóg beter kennen.

Aanmelden (alleen docenten basisschool) en meer informatie vind je via deze pagina: https://almacollege.nl/groep-8/povo/ 

Deel dit artikel

Meer nieuws

13 juni, 2024

Dinsdagavond vond voor onze leerlingen van HBR leerjaar 3 de langverwachte eindpresentatie van het project ‘Tour d’ Europe’ plaats. Na vijf weken intensief werken presenteerden de leerlingen hun werk aan ouders en verzorgers.

10 juni, 2024

Deze week hebben de leerlingen van leerjaar 3 voor hun PTA-opdracht een bezoek gebracht aan de tentoonstelling van Almelose kunstenaars in Kunsthal Hof 88.

28 mei, 2024

Vorige week zijn alle leerlingen MVI leerjaar 3 van Alma College naar het Cibap geweest voor een inspirerende leerervaring. Onze leerlingen uit 3b/k en gt MVI hebben daar deelgenomen aan workshops styling en animatie.

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

24 april, 2024

Onze leerlingen uit leerjaar 3 lopen in april altijd twee weken stage. Vaak is dit een stage die bij het profiel past dat gevolgd wordt. Devainy is leerling bij Zorg en Welzijn, en deed haar stage bij Carint Reggeland, locatie Eugeria in Almelo. Daar vertelt ze graag over.

15 april, 2024

Sinds 2 februari organiseert het Alma College om de week op vrijdag een lunch voor buurtbewoners. Leerlingen uit leerjaar 3 bereiden en serveren meerdere gangen voor de lunch. Het zit elke keer vol en buurtbewoners zijn heel enthousiast.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.