9 februari 2023

Leerlingen Alma College boeken succes in de voorrondes van Skills Talents

Leerlingen van het Alma College uit Almelo zijn eerste geworden tijdens de voorrondes van Skills Talents, het jaarlijkse Nederlandse teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen.

Skill Talents is een wedstrijd waarin vmbo-leerlingen uit leerjaar 4 kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Binnen negen verschillenden vmbo-profielen worden leerlingen uitgedaagd om excellent vakmanschap te laten zien. De opdrachten die ze krijgen sluiten aan bij de eindterm van het vmbo-examen.

De voorrondes waren afgelopen woensdag bij Aventus in Apeldoorn. Binnen drie van de negen profielen zijn de leerlingen van het Alma College in de prijzen gevallen: Dienstverlening en Producten, Bouwen, Wonen en Interieur en Mobiliteit en Transport. Zij mogen nu meedoen in de landelijke finale. De Alma College leerlingen van Media, Vormgeving en ICT waren daar al voor gekwalificeerd.

Met de wedstrijd probeert WorldSkills Netherlands leerlingen bewust te maken van hun talenten, mogelijkheden en kansen. Het doel is om jongeren te inspireren en te laten na denken over hun toekomst. En dat is belangrijk, want goed opgeleide vakmensen zijn van onschatbare waarde.

Deel dit artikel

Meer nieuws

24 maart, 2023

Gisteren mochten leerlingen van Dienstverlening en Producten, Bouwen, Wonen en Interieur, Mobiliteit en Transport en Media, Vormgeving en ICT meedoen aan de landelijke finales van Skills Talents.

22 maart, 2023

Sport jij op hoog niveau en wil je de top bereiken? En wil je tegelijkertijd op school alles eruit halen wat erin zit? Het Alma College heeft faciliteiten in huis waarmee jonge topsporters hun dromen kunnen waarmaken.

9 maart, 2023

Onze leerlingen van Media, Vormgeving en ICT die het keuzevak Sign volgen zijn druk bezig geweest!

22 februari, 2023

Afgelopen woensdag heeft het Alma College een superleuk bezoek gehad van het project DOEN!

15 februari, 2023

Heeft u een topsporter in huis? Meer informatie over de Topsport Talentenschool vind je hier.

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.