9 februari 2023

Leerlingen Alma College boeken succes in de voorrondes van Skills Talents

Leerlingen van het Alma College uit Almelo zijn eerste geworden tijdens de voorrondes van Skills Talents, het jaarlijkse Nederlandse teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen.

Skill Talents is een wedstrijd waarin vmbo-leerlingen uit leerjaar 4 kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Binnen negen verschillenden vmbo-profielen worden leerlingen uitgedaagd om excellent vakmanschap te laten zien. De opdrachten die ze krijgen sluiten aan bij de eindterm van het vmbo-examen.

De voorrondes waren afgelopen woensdag bij Aventus in Apeldoorn. Binnen drie van de negen profielen zijn de leerlingen van het Alma College in de prijzen gevallen: Dienstverlening en Producten, Bouwen, Wonen en Interieur en Mobiliteit en Transport. Zij mogen nu meedoen in de landelijke finale. De Alma College leerlingen van Media, Vormgeving en ICT waren daar al voor gekwalificeerd.

Met de wedstrijd probeert WorldSkills Netherlands leerlingen bewust te maken van hun talenten, mogelijkheden en kansen. Het doel is om jongeren te inspireren en te laten na denken over hun toekomst. En dat is belangrijk, want goed opgeleide vakmensen zijn van onschatbare waarde.

Deel dit artikel

Meer nieuws

19 juli, 2023

Leerlingen van 3GT Zorg en Welzijn zijn afgelopen schooljaar gestart met het Praktijk Gericht Programma (PGP). Dit is een pilot van een landelijk examenprogramma, die op meerdere middelbare scholen in Nederland wordt uitgevoerd.

11 juli, 2023

Vera uit 3GT1 Zorg en Welzijn vond haar stage bij Manege Twents Hippisch Centrum zo leuk dat ze er nog een week aan vast wilde plakken. Ook de begeleiding van de manege vond dat een goed idee. Na overleg met haar mentorcoach mevrouw Vrijkorte en de teamleider mocht Vera de activiteitenweek op het Alma College overslaan.

13 juni, 2023

Afgelopen vrijdag was het tijd voor de finale van Olympic Moves. Dat is de grootste landelijke schoolsportcompetitie van Nederland. Wij deden mee met het onderdeel atletiek. 

10 mei, 2023

Lauris en Tim, leerlingen Mobiliteit en Transport leerjaar 4 waren maandag eigenlijk onderweg naar de supermarkt voor de examenstunt op het Alma College, maar toen ze een straatrover zagen worstelen met een bejaarde vrouw bedachten ze zich geen moment.

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.