9 februari 2023

Leerlingen Alma College boeken succes in de voorrondes van Skills Talents

Leerlingen van het Alma College uit Almelo zijn eerste geworden tijdens de voorrondes van Skills Talents, het jaarlijkse Nederlandse teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen.

Skill Talents is een wedstrijd waarin vmbo-leerlingen uit leerjaar 4 kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Binnen negen verschillenden vmbo-profielen worden leerlingen uitgedaagd om excellent vakmanschap te laten zien. De opdrachten die ze krijgen sluiten aan bij de eindterm van het vmbo-examen.

De voorrondes waren afgelopen woensdag bij Aventus in Apeldoorn. Binnen drie van de negen profielen zijn de leerlingen van het Alma College in de prijzen gevallen: Dienstverlening en Producten, Bouwen, Wonen en Interieur en Mobiliteit en Transport. Zij mogen nu meedoen in de landelijke finale. De Alma College leerlingen van Media, Vormgeving en ICT waren daar al voor gekwalificeerd.

Met de wedstrijd probeert WorldSkills Netherlands leerlingen bewust te maken van hun talenten, mogelijkheden en kansen. Het doel is om jongeren te inspireren en te laten na denken over hun toekomst. En dat is belangrijk, want goed opgeleide vakmensen zijn van onschatbare waarde.

Deel dit artikel

Meer nieuws

13 juni, 2024

Dinsdagavond vond voor onze leerlingen van HBR leerjaar 3 de langverwachte eindpresentatie van het project ‘Tour d’ Europe’ plaats. Na vijf weken intensief werken presenteerden de leerlingen hun werk aan ouders en verzorgers.

10 juni, 2024

Deze week hebben de leerlingen van leerjaar 3 voor hun PTA-opdracht een bezoek gebracht aan de tentoonstelling van Almelose kunstenaars in Kunsthal Hof 88.

28 mei, 2024

Vorige week zijn alle leerlingen MVI leerjaar 3 van Alma College naar het Cibap geweest voor een inspirerende leerervaring. Onze leerlingen uit 3b/k en gt MVI hebben daar deelgenomen aan workshops styling en animatie.

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

24 april, 2024

Onze leerlingen uit leerjaar 3 lopen in april altijd twee weken stage. Vaak is dit een stage die bij het profiel past dat gevolgd wordt. Devainy is leerling bij Zorg en Welzijn, en deed haar stage bij Carint Reggeland, locatie Eugeria in Almelo. Daar vertelt ze graag over.

15 april, 2024

Sinds 2 februari organiseert het Alma College om de week op vrijdag een lunch voor buurtbewoners. Leerlingen uit leerjaar 3 bereiden en serveren meerdere gangen voor de lunch. Het zit elke keer vol en buurtbewoners zijn heel enthousiast.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.