9 februari 2023

Leerlingen Alma College boeken succes in de voorrondes van Skills Talents

Leerlingen van het Alma College uit Almelo zijn eerste geworden tijdens de voorrondes van Skills Talents, het jaarlijkse Nederlandse teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen.

Skill Talents is een wedstrijd waarin vmbo-leerlingen uit leerjaar 4 kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Binnen negen verschillenden vmbo-profielen worden leerlingen uitgedaagd om excellent vakmanschap te laten zien. De opdrachten die ze krijgen sluiten aan bij de eindterm van het vmbo-examen.

De voorrondes waren afgelopen woensdag bij Aventus in Apeldoorn. Binnen drie van de negen profielen zijn de leerlingen van het Alma College in de prijzen gevallen: Dienstverlening en Producten, Bouwen, Wonen en Interieur en Mobiliteit en Transport. Zij mogen nu meedoen in de landelijke finale. De Alma College leerlingen van Media, Vormgeving en ICT waren daar al voor gekwalificeerd.

Met de wedstrijd probeert WorldSkills Netherlands leerlingen bewust te maken van hun talenten, mogelijkheden en kansen. Het doel is om jongeren te inspireren en te laten na denken over hun toekomst. En dat is belangrijk, want goed opgeleide vakmensen zijn van onschatbare waarde.

Deel dit artikel

Meer nieuws

6 februari, 2024

Leerlingen Horeca, Bakkerij en Recreatie leerjaar 4 van het Alma College hebben een workshop over chocolade gevolgd bij het ROC van Twente.

23 januari, 2024

Op donderdag 15 februari van 19.30 – 20.45 (19.00 uur inloop) organiseert het Alma College een informatieve ouderavond. Deze gaat over welke emoties en gedachten er achter het gedrag van pubers ligt en is voor ouders van leerlingen uit alle leerjaren. Aanmelden via de link in de tekst.

29 november, 2023

Een kijkje in de keuken van McDonalds? Dat werd voor onze Economie en Ondernemen leerlingen werkelijkheid. In dit bericht lees je het verslag van de excursie!

14 november, 2023

Dit schooljaar zijn er een paar wijzigingen in de aanmeldprocedure voor groep 8 leerlingen. In dit nieuwsbericht leggen we in het kort uit hoe

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.