15 februari 2023

Laat die hersenen maar kraken!

Afgelopen maand hebben we de leerlingen eens goed laten experimenteren met een uitje die aansluit bij hun profielkeuze.

Voor het keuzevak Idee Ontwikkeling zijn we 16 januari naar More (Slag bij Almelo, in het Magna Porta) geweest, waar we een leuke en interessante rondleiding kregen. De leerlingen mochten zelf brainstormen over een bestaand merk/klant, hoe deze meer aan kan sluiten bij een jongere doelgroep. Een leerzame en leuke maandagochtend! 

Met de leerlingen van het keuzevak 3D-vormgeving zijn we 25 januari naar de IKEA geweest, we behandelden het onderwerp keukenontwerp. Waar kan je dan beter terecht dan bij IKEA? Een leerzaam uitje gevuld met Zweedse lekkernijen, een leuke rondleiding en het 3D-tekenprogramma die IKEA gebruikt. Mevr. Wesseling stelde zich op als klant en maakte haar eisen kenbaar, de leerlingen zijn gelijk ijverig aan de slag gegaan! 

Hieronder een paar leuke foto’s van de leerlingen in actie!

ikea 1 ikea 3more av studio

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

24 maart, 2023

Gisteren mochten leerlingen van Dienstverlening en Producten, Bouwen, Wonen en Interieur, Mobiliteit en Transport en Media, Vormgeving en ICT meedoen aan de landelijke finales van Skills Talents.

22 maart, 2023

Sport jij op hoog niveau en wil je de top bereiken? En wil je tegelijkertijd op school alles eruit halen wat erin zit? Het Alma College heeft faciliteiten in huis waarmee jonge topsporters hun dromen kunnen waarmaken.

9 maart, 2023

Onze leerlingen van Media, Vormgeving en ICT die het keuzevak Sign volgen zijn druk bezig geweest!

22 februari, 2023

Afgelopen woensdag heeft het Alma College een superleuk bezoek gehad van het project DOEN!

15 februari, 2023

Heeft u een topsporter in huis? Meer informatie over de Topsport Talentenschool vind je hier.

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.