15 februari 2023

Laat die hersenen maar kraken!

Afgelopen maand hebben we de leerlingen eens goed laten experimenteren met een uitje die aansluit bij hun profielkeuze.

Voor het keuzevak Idee Ontwikkeling zijn we 16 januari naar More (Slag bij Almelo, in het Magna Porta) geweest, waar we een leuke en interessante rondleiding kregen. De leerlingen mochten zelf brainstormen over een bestaand merk/klant, hoe deze meer aan kan sluiten bij een jongere doelgroep. Een leerzame en leuke maandagochtend! 

Met de leerlingen van het keuzevak 3D-vormgeving zijn we 25 januari naar de IKEA geweest, we behandelden het onderwerp keukenontwerp. Waar kan je dan beter terecht dan bij IKEA? Een leerzaam uitje gevuld met Zweedse lekkernijen, een leuke rondleiding en het 3D-tekenprogramma die IKEA gebruikt. Mevr. Wesseling stelde zich op als klant en maakte haar eisen kenbaar, de leerlingen zijn gelijk ijverig aan de slag gegaan! 

Hieronder een paar leuke foto’s van de leerlingen in actie!

ikea 1 ikea 3more av studio

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

2 april, 2024

Bij het Alma College vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan serieuze kwesties die onze samenleving beïnvloeden. Een van deze kwesties is het schelden met het woord “kanker”. Dit is niet alleen kwetsend en respectloos, maar het heeft ook diepgaande gevolgen voor degenen die direct of indirect met deze ziekte te maken hebben gehad.

22 maart, 2024

Afgelopen donderdag zijn Alma College leerlingen Media, Vormgeving en ICT Joyce en Marijn eerste geworden in de landelijke finale van Skills Talents. Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Binnen de tien verschillende profielen kunnen zij laten zien wat ze in hun mars hebben.

11 maart, 2024

Op onze school werken en studeren veel verschillende docenten en leerlingen. De mix van culturen, achtergronden en overtuigingen is onze kracht. Door ervaringen met elkaar te delen wordt onze blik breder. Zo kunnen we samen nog meer van de wereld ontdekken. Gedurende het schooljaar organiseren we daarom verschillende activiteiten waar iedereen aan mee kan doen.

6 februari, 2024

Leerlingen Horeca, Bakkerij en Recreatie leerjaar 4 van het Alma College hebben een workshop over chocolade gevolgd bij het ROC van Twente.

23 januari, 2024

Op donderdag 15 februari van 19.30 – 20.45 (19.00 uur inloop) organiseert het Alma College een informatieve ouderavond. Deze gaat over welke emoties en gedachten er achter het gedrag van pubers ligt en is voor ouders van leerlingen uit alle leerjaren. Aanmelden via de link in de tekst.

29 november, 2023

Een kijkje in de keuken van McDonalds? Dat werd voor onze Economie en Ondernemen leerlingen werkelijkheid. In dit bericht lees je het verslag van de excursie!

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.