15 februari 2023

Laat die hersenen maar kraken!

Afgelopen maand hebben we de leerlingen eens goed laten experimenteren met een uitje die aansluit bij hun profielkeuze.

Voor het keuzevak Idee Ontwikkeling zijn we 16 januari naar More (Slag bij Almelo, in het Magna Porta) geweest, waar we een leuke en interessante rondleiding kregen. De leerlingen mochten zelf brainstormen over een bestaand merk/klant, hoe deze meer aan kan sluiten bij een jongere doelgroep. Een leerzame en leuke maandagochtend! 

Met de leerlingen van het keuzevak 3D-vormgeving zijn we 25 januari naar de IKEA geweest, we behandelden het onderwerp keukenontwerp. Waar kan je dan beter terecht dan bij IKEA? Een leerzaam uitje gevuld met Zweedse lekkernijen, een leuke rondleiding en het 3D-tekenprogramma die IKEA gebruikt. Mevr. Wesseling stelde zich op als klant en maakte haar eisen kenbaar, de leerlingen zijn gelijk ijverig aan de slag gegaan! 

Hieronder een paar leuke foto’s van de leerlingen in actie!

ikea 1 ikea 3more av studio

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

19 juli, 2023

Leerlingen van 3GT Zorg en Welzijn zijn afgelopen schooljaar gestart met het Praktijk Gericht Programma (PGP). Dit is een pilot van een landelijk examenprogramma, die op meerdere middelbare scholen in Nederland wordt uitgevoerd.

11 juli, 2023

Vera uit 3GT1 Zorg en Welzijn vond haar stage bij Manege Twents Hippisch Centrum zo leuk dat ze er nog een week aan vast wilde plakken. Ook de begeleiding van de manege vond dat een goed idee. Na overleg met haar mentorcoach mevrouw Vrijkorte en de teamleider mocht Vera de activiteitenweek op het Alma College overslaan.

13 juni, 2023

Afgelopen vrijdag was het tijd voor de finale van Olympic Moves. Dat is de grootste landelijke schoolsportcompetitie van Nederland. Wij deden mee met het onderdeel atletiek. 

10 mei, 2023

Lauris en Tim, leerlingen Mobiliteit en Transport leerjaar 4 waren maandag eigenlijk onderweg naar de supermarkt voor de examenstunt op het Alma College, maar toen ze een straatrover zagen worstelen met een bejaarde vrouw bedachten ze zich geen moment.

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.