11 maart 2024

Iftar, Ramadan en stilteruimtes op het Alma College

Op onze school werken en studeren veel verschillende docenten en leerlingen. De mix van culturen, achtergronden en overtuigingen is onze kracht. Door ervaringen met elkaar te delen wordt onze blik breder. Zo kunnen we samen nog meer van de wereld ontdekken. 

Gedurende het schooljaar organiseren we daarom verschillende activiteiten waar iedereen aan mee kan doen.

Iftar op het Alma College

Op 10 maart begint voor moslims de Ramadan. Dat is een vastenperiode van een maand. Dat betekent dat moslims die meedoen aan de Ramadan van 10 maart tot en met 9 april tussen zonsopgang en zonsondergang niet mogen eten en drinken. Op 1o april is het Suikerfeest. Alle leerlingen zijn dan vrij i.v.m. een studiedag.

De maaltijd waarmee moslims hun vasten verbreken wordt de iftar genoemd. Op woensdag 27 maart willen we zo’n inftar organiseren voor alle leerlingen en collega’s van het Alma College. Een avond voor iedereen, niet alleen voor vastende moslims.

Aanmelden voor deze avond kan via deze link: https://forms.office.com/e/Y1HajqRfah

Stilteruimtes

Van maandag 11 maart t/m 9 april zijn er twee ruimtes (één voor jongens, één voor meisjes) ingericht als stilteruimte (2.57 en 2.55). In de pauzes kunnen leerlingen hier gebruik van maken, ze nemen zelf materialen mee die ze nodig hebben.

Op de tweede verdieping komen tijdens de pauze alleen leerlingen die de stilte opzoeken of in het bezit zijn van een pasje.

Met vragen over de Ramadan, iftar en stilteruimtes op het Alma College kun je terecht bij meneer Kaplan, mevrouw Morskieft of info@almacollege.nl.

Deel dit artikel

Meer nieuws

17 juli, 2024

Tijdens de diploma-uitreiking van dinsdagavond heeft Cas Westen de 55ste Boessenkool prijs gewonnen. Deze wordt elk jaar toegekend aan de meest gemotiveerde leerling van het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE).

15 juli, 2024

Elk kind moet de kans krijgen om zich optimaal en zorgeloos te ontwikkelen. Met de zomervakantie voor de deur kan het Alma College er niet altijd zijn om hulp te bieden. Daarom hebben zij in samenwerking met Stichting Jeugdeducatie Fonds, het Rode Kruis en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een initiatief opgezet om leerlingen tijdens de vakantieperiode te ondersteunen. Dat doen we met een zomerpakket met houdbare levensmiddelen.

13 juni, 2024

Dinsdagavond vond voor onze leerlingen van HBR leerjaar 3 de langverwachte eindpresentatie van het project ‘Tour d’ Europe’ plaats. Na vijf weken intensief werken presenteerden de leerlingen hun werk aan ouders en verzorgers.

10 juni, 2024

Deze week hebben de leerlingen van leerjaar 3 voor hun PTA-opdracht een bezoek gebracht aan de tentoonstelling van Almelose kunstenaars in Kunsthal Hof 88.

28 mei, 2024

Vorige week zijn alle leerlingen MVI leerjaar 3 van Alma College naar het Cibap geweest voor een inspirerende leerervaring. Onze leerlingen uit 3b/k en gt MVI hebben daar deelgenomen aan workshops styling en animatie.

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.