11 maart 2024

Iftar, Ramadan en stilteruimtes op het Alma College

Op onze school werken en studeren veel verschillende docenten en leerlingen. De mix van culturen, achtergronden en overtuigingen is onze kracht. Door ervaringen met elkaar te delen wordt onze blik breder. Zo kunnen we samen nog meer van de wereld ontdekken. 

Gedurende het schooljaar organiseren we daarom verschillende activiteiten waar iedereen aan mee kan doen.

Iftar op het Alma College

Op 10 maart begint voor moslims de Ramadan. Dat is een vastenperiode van een maand. Dat betekent dat moslims die meedoen aan de Ramadan van 10 maart tot en met 9 april tussen zonsopgang en zonsondergang niet mogen eten en drinken. Op 1o april is het Suikerfeest. Alle leerlingen zijn dan vrij i.v.m. een studiedag.

De maaltijd waarmee moslims hun vasten verbreken wordt de iftar genoemd. Op woensdag 27 maart willen we zo’n inftar organiseren voor alle leerlingen en collega’s van het Alma College. Een avond voor iedereen, niet alleen voor vastende moslims.

Aanmelden voor deze avond kan via deze link: https://forms.office.com/e/Y1HajqRfah

Stilteruimtes

Van maandag 11 maart t/m 9 april zijn er twee ruimtes (één voor jongens, één voor meisjes) ingericht als stilteruimte (2.57 en 2.55). In de pauzes kunnen leerlingen hier gebruik van maken, ze nemen zelf materialen mee die ze nodig hebben.

Op de tweede verdieping komen tijdens de pauze alleen leerlingen die de stilte opzoeken of in het bezit zijn van een pasje.

Met vragen over de Ramadan, iftar en stilteruimtes op het Alma College kun je terecht bij meneer Kaplan, mevrouw Morskieft of info@almacollege.nl.

Deel dit artikel

Meer nieuws

2 april, 2024

Bij het Alma College vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan serieuze kwesties die onze samenleving beïnvloeden. Een van deze kwesties is het schelden met het woord “kanker”. Dit is niet alleen kwetsend en respectloos, maar het heeft ook diepgaande gevolgen voor degenen die direct of indirect met deze ziekte te maken hebben gehad.

22 maart, 2024

Afgelopen donderdag zijn Alma College leerlingen Media, Vormgeving en ICT Joyce en Marijn eerste geworden in de landelijke finale van Skills Talents. Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Binnen de tien verschillende profielen kunnen zij laten zien wat ze in hun mars hebben.

6 februari, 2024

Leerlingen Horeca, Bakkerij en Recreatie leerjaar 4 van het Alma College hebben een workshop over chocolade gevolgd bij het ROC van Twente.

23 januari, 2024

Op donderdag 15 februari van 19.30 – 20.45 (19.00 uur inloop) organiseert het Alma College een informatieve ouderavond. Deze gaat over welke emoties en gedachten er achter het gedrag van pubers ligt en is voor ouders van leerlingen uit alle leerjaren. Aanmelden via de link in de tekst.

29 november, 2023

Een kijkje in de keuken van McDonalds? Dat werd voor onze Economie en Ondernemen leerlingen werkelijkheid. In dit bericht lees je het verslag van de excursie!

14 november, 2023

Dit schooljaar zijn er een paar wijzigingen in de aanmeldprocedure voor groep 8 leerlingen. In dit nieuwsbericht leggen we in het kort uit hoe

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.