22 maart 2023

Het Alma College houdt van ambitie

Sport jij op hoog niveau en wil je de top bereiken? En wil je tegelijkertijd op school alles eruit halen wat erin zit? Sporten op topniveau en ook nog eens presteren op school, je trainingen combineren met je schoolwerk. Dat is heel pittig!

 

Dat het zeker kan, bewijst oud-leerling Rick Elzinga. Hij is crossmotor coureur en op zijn 15e werd hij gescout door een Italiaans fabrieksteam van Monster Energy Yamaha Factory Racing. Daardoor zat hij tijdens zijn middelbare schooltijd voornamelijk in Italië.

Veel van zijn ploeggenoten waren gestopt met de (middelbare) school, maar Rick wilde hoe dan ook zijn opleiding afmaken. Met veel ondersteuning van docenten en conciërges (extra boekenpakket etc.) haalde Rick met vlag en wimpel zijn vmbo-gtl papiertje. Op dit moment is hij coureur in de MXx-klasse: het op één-na hoogste niveau van de internationale crosswereld.

elzinga patagonia 2022 fullspectrium bs dsc 3494 fcaafd1a 3343 4e04 a4c3 215e3255fc12

Het Alma College is en Topsport Talentschool. De faciliteiten die we in huis hebben helpen onze topsporters hun dromen waarmaken. Denk bijvoorbeeld aan een flexibel rooster, eventuele vermindering van onderwijstijd, ontheffing van bepaalde vakken of een gespreid examen.

Op dit moment begeleidt het Alma College 15 jonge topsporters, in bijvoorbeeld het damesvoetbal, wielrennen en paardrijden. Ze hebben allemaal een eigen topsportbegeleider die hen coacht, afspraken checkt en als contactpersoon fungeert.

Klik hier voor meer informatie over Topsport Talentschool

Deel dit artikel

Meer nieuws

17 juli, 2024

Tijdens de diploma-uitreiking van dinsdagavond heeft Cas Westen de 55ste Boessenkool prijs gewonnen. Deze wordt elk jaar toegekend aan de meest gemotiveerde leerling van het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE).

15 juli, 2024

Elk kind moet de kans krijgen om zich optimaal en zorgeloos te ontwikkelen. Met de zomervakantie voor de deur kan het Alma College er niet altijd zijn om hulp te bieden. Daarom hebben zij in samenwerking met Stichting Jeugdeducatie Fonds, het Rode Kruis en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een initiatief opgezet om leerlingen tijdens de vakantieperiode te ondersteunen. Dat doen we met een zomerpakket met houdbare levensmiddelen.

13 juni, 2024

Dinsdagavond vond voor onze leerlingen van HBR leerjaar 3 de langverwachte eindpresentatie van het project ‘Tour d’ Europe’ plaats. Na vijf weken intensief werken presenteerden de leerlingen hun werk aan ouders en verzorgers.

10 juni, 2024

Deze week hebben de leerlingen van leerjaar 3 voor hun PTA-opdracht een bezoek gebracht aan de tentoonstelling van Almelose kunstenaars in Kunsthal Hof 88.

28 mei, 2024

Vorige week zijn alle leerlingen MVI leerjaar 3 van Alma College naar het Cibap geweest voor een inspirerende leerervaring. Onze leerlingen uit 3b/k en gt MVI hebben daar deelgenomen aan workshops styling en animatie.

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.