22 maart 2023

Het Alma College houdt van ambitie

Sport jij op hoog niveau en wil je de top bereiken? En wil je tegelijkertijd op school alles eruit halen wat erin zit? Sporten op topniveau en ook nog eens presteren op school, je trainingen combineren met je schoolwerk. Dat is heel pittig!

 

Dat het zeker kan, bewijst oud-leerling Rick Elzinga. Hij is crossmotor coureur en op zijn 15e werd hij gescout door een Italiaans fabrieksteam van Monster Energy Yamaha Factory Racing. Daardoor zat hij tijdens zijn middelbare schooltijd voornamelijk in Italië.

Veel van zijn ploeggenoten waren gestopt met de (middelbare) school, maar Rick wilde hoe dan ook zijn opleiding afmaken. Met veel ondersteuning van docenten en conciërges (extra boekenpakket etc.) haalde Rick met vlag en wimpel zijn vmbo-gtl papiertje. Op dit moment is hij coureur in de MXx-klasse: het op één-na hoogste niveau van de internationale crosswereld.

elzinga patagonia 2022 fullspectrium bs dsc 3494 fcaafd1a 3343 4e04 a4c3 215e3255fc12

Het Alma College is en Topsport Talentschool. De faciliteiten die we in huis hebben helpen onze topsporters hun dromen waarmaken. Denk bijvoorbeeld aan een flexibel rooster, eventuele vermindering van onderwijstijd, ontheffing van bepaalde vakken of een gespreid examen.

Op dit moment begeleidt het Alma College 15 jonge topsporters, in bijvoorbeeld het damesvoetbal, wielrennen en paardrijden. Ze hebben allemaal een eigen topsportbegeleider die hen coacht, afspraken checkt en als contactpersoon fungeert.

Klik hier voor meer informatie over Topsport Talentschool

Deel dit artikel

Meer nieuws

13 juni, 2024

Dinsdagavond vond voor onze leerlingen van HBR leerjaar 3 de langverwachte eindpresentatie van het project ‘Tour d’ Europe’ plaats. Na vijf weken intensief werken presenteerden de leerlingen hun werk aan ouders en verzorgers.

10 juni, 2024

Deze week hebben de leerlingen van leerjaar 3 voor hun PTA-opdracht een bezoek gebracht aan de tentoonstelling van Almelose kunstenaars in Kunsthal Hof 88.

28 mei, 2024

Vorige week zijn alle leerlingen MVI leerjaar 3 van Alma College naar het Cibap geweest voor een inspirerende leerervaring. Onze leerlingen uit 3b/k en gt MVI hebben daar deelgenomen aan workshops styling en animatie.

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

24 april, 2024

Onze leerlingen uit leerjaar 3 lopen in april altijd twee weken stage. Vaak is dit een stage die bij het profiel past dat gevolgd wordt. Devainy is leerling bij Zorg en Welzijn, en deed haar stage bij Carint Reggeland, locatie Eugeria in Almelo. Daar vertelt ze graag over.

15 april, 2024

Sinds 2 februari organiseert het Alma College om de week op vrijdag een lunch voor buurtbewoners. Leerlingen uit leerjaar 3 bereiden en serveren meerdere gangen voor de lunch. Het zit elke keer vol en buurtbewoners zijn heel enthousiast.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.