22 maart 2023

Het Alma College houdt van ambitie

Sport jij op hoog niveau en wil je de top bereiken? En wil je tegelijkertijd op school alles eruit halen wat erin zit? Sporten op topniveau en ook nog eens presteren op school, je trainingen combineren met je schoolwerk. Dat is heel pittig!

 

Dat het zeker kan, bewijst oud-leerling Rick Elzinga. Hij is crossmotor coureur en op zijn 15e werd hij gescout door een Italiaans fabrieksteam van Monster Energy Yamaha Factory Racing. Daardoor zat hij tijdens zijn middelbare schooltijd voornamelijk in Italië.

Veel van zijn ploeggenoten waren gestopt met de (middelbare) school, maar Rick wilde hoe dan ook zijn opleiding afmaken. Met veel ondersteuning van docenten en conciërges (extra boekenpakket etc.) haalde Rick met vlag en wimpel zijn vmbo-gtl papiertje. Op dit moment is hij coureur in de MXx-klasse: het op één-na hoogste niveau van de internationale crosswereld.

elzinga patagonia 2022 fullspectrium bs dsc 3494 fcaafd1a 3343 4e04 a4c3 215e3255fc12

Het Alma College is en Topsport Talentschool. De faciliteiten die we in huis hebben helpen onze topsporters hun dromen waarmaken. Denk bijvoorbeeld aan een flexibel rooster, eventuele vermindering van onderwijstijd, ontheffing van bepaalde vakken of een gespreid examen.

Op dit moment begeleidt het Alma College 15 jonge topsporters, in bijvoorbeeld het damesvoetbal, wielrennen en paardrijden. Ze hebben allemaal een eigen topsportbegeleider die hen coacht, afspraken checkt en als contactpersoon fungeert.

Klik hier voor meer informatie over Topsport Talentschool

Deel dit artikel

Meer nieuws

6 februari, 2024

Leerlingen Horeca, Bakkerij en Recreatie leerjaar 4 van het Alma College hebben een workshop over chocolade gevolgd bij het ROC van Twente.

23 januari, 2024

Op donderdag 15 februari van 19.30 – 20.45 (19.00 uur inloop) organiseert het Alma College een informatieve ouderavond. Deze gaat over welke emoties en gedachten er achter het gedrag van pubers ligt en is voor ouders van leerlingen uit alle leerjaren. Aanmelden via de link in de tekst.

29 november, 2023

Een kijkje in de keuken van McDonalds? Dat werd voor onze Economie en Ondernemen leerlingen werkelijkheid. In dit bericht lees je het verslag van de excursie!

14 november, 2023

Dit schooljaar zijn er een paar wijzigingen in de aanmeldprocedure voor groep 8 leerlingen. In dit nieuwsbericht leggen we in het kort uit hoe

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.