22 maart 2023

Het Alma College houdt van ambitie

Sport jij op hoog niveau en wil je de top bereiken? En wil je tegelijkertijd op school alles eruit halen wat erin zit? Sporten op topniveau en ook nog eens presteren op school, je trainingen combineren met je schoolwerk. Dat is heel pittig!

 

Dat het zeker kan, bewijst oud-leerling Rick Elzinga. Hij is crossmotor coureur en op zijn 15e werd hij gescout door een Italiaans fabrieksteam van Monster Energy Yamaha Factory Racing. Daardoor zat hij tijdens zijn middelbare schooltijd voornamelijk in Italië.

Veel van zijn ploeggenoten waren gestopt met de (middelbare) school, maar Rick wilde hoe dan ook zijn opleiding afmaken. Met veel ondersteuning van docenten en conciërges (extra boekenpakket etc.) haalde Rick met vlag en wimpel zijn vmbo-gtl papiertje. Op dit moment is hij coureur in de MXx-klasse: het op één-na hoogste niveau van de internationale crosswereld.

elzinga patagonia 2022 fullspectrium bs dsc 3494 fcaafd1a 3343 4e04 a4c3 215e3255fc12

Het Alma College is en Topsport Talentschool. De faciliteiten die we in huis hebben helpen onze topsporters hun dromen waarmaken. Denk bijvoorbeeld aan een flexibel rooster, eventuele vermindering van onderwijstijd, ontheffing van bepaalde vakken of een gespreid examen.

Op dit moment begeleidt het Alma College 15 jonge topsporters, in bijvoorbeeld het damesvoetbal, wielrennen en paardrijden. Ze hebben allemaal een eigen topsportbegeleider die hen coacht, afspraken checkt en als contactpersoon fungeert.

Klik hier voor meer informatie over Topsport Talentschool

Deel dit artikel

Meer nieuws

19 juli, 2023

Leerlingen van 3GT Zorg en Welzijn zijn afgelopen schooljaar gestart met het Praktijk Gericht Programma (PGP). Dit is een pilot van een landelijk examenprogramma, die op meerdere middelbare scholen in Nederland wordt uitgevoerd.

11 juli, 2023

Vera uit 3GT1 Zorg en Welzijn vond haar stage bij Manege Twents Hippisch Centrum zo leuk dat ze er nog een week aan vast wilde plakken. Ook de begeleiding van de manege vond dat een goed idee. Na overleg met haar mentorcoach mevrouw Vrijkorte en de teamleider mocht Vera de activiteitenweek op het Alma College overslaan.

13 juni, 2023

Afgelopen vrijdag was het tijd voor de finale van Olympic Moves. Dat is de grootste landelijke schoolsportcompetitie van Nederland. Wij deden mee met het onderdeel atletiek. 

10 mei, 2023

Lauris en Tim, leerlingen Mobiliteit en Transport leerjaar 4 waren maandag eigenlijk onderweg naar de supermarkt voor de examenstunt op het Alma College, maar toen ze een straatrover zagen worstelen met een bejaarde vrouw bedachten ze zich geen moment.

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.