22 februari 2023

Handen uit de mouwen en gewoon DOEN!

Afgelopen woensdag heeft het Alma College een superleuk bezoek gehad van het project DOEN! Een initiatief van Verion, dat praktisch ingestelde leerlingen uit groep 7 en 8 laat kennismaken met verschillende scholen, bedrijven en instanties.

 

Dit project is er vooral voor de kinderen die tot bloei komen bij creatieve- en vaardigheidsvakken. Een van de doelen is om talent te ontdekken en te verbreden. Iets waar het Alma College ook graag een steentje aan bij draagt.

De leerlingen gingen afgelopen woensdag een nieuwe wereld ontdekken via VR brillen, een eigen naamplaatje lassen en hun fantasie erop loslaten in Photoshop. Het was super om hen zo ijverig aan het werk te zien. Een geslaagde ochtend!

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

24 maart, 2023

Gisteren mochten leerlingen van Dienstverlening en Producten, Bouwen, Wonen en Interieur, Mobiliteit en Transport en Media, Vormgeving en ICT meedoen aan de landelijke finales van Skills Talents.

22 maart, 2023

Sport jij op hoog niveau en wil je de top bereiken? En wil je tegelijkertijd op school alles eruit halen wat erin zit? Het Alma College heeft faciliteiten in huis waarmee jonge topsporters hun dromen kunnen waarmaken.

9 maart, 2023

Onze leerlingen van Media, Vormgeving en ICT die het keuzevak Sign volgen zijn druk bezig geweest!

15 februari, 2023

Heeft u een topsporter in huis? Meer informatie over de Topsport Talentenschool vind je hier.

15 februari, 2023

Afgelopen maand hebben we de leerlingen eens goed laten experimenteren met een uitje die aansluit bij hun profielkeuze.

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.