22 februari 2023

Handen uit de mouwen en gewoon DOEN!

Afgelopen woensdag heeft het Alma College een superleuk bezoek gehad van het project DOEN! Een initiatief van Verion, dat praktisch ingestelde leerlingen uit groep 7 en 8 laat kennismaken met verschillende scholen, bedrijven en instanties.

 

Dit project is er vooral voor de kinderen die tot bloei komen bij creatieve- en vaardigheidsvakken. Een van de doelen is om talent te ontdekken en te verbreden. Iets waar het Alma College ook graag een steentje aan bij draagt.

De leerlingen gingen afgelopen woensdag een nieuwe wereld ontdekken via VR brillen, een eigen naamplaatje lassen en hun fantasie erop loslaten in Photoshop. Het was super om hen zo ijverig aan het werk te zien. Een geslaagde ochtend!

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

6 februari, 2024

Leerlingen Horeca, Bakkerij en Recreatie leerjaar 4 van het Alma College hebben een workshop over chocolade gevolgd bij het ROC van Twente.

23 januari, 2024

Op donderdag 15 februari van 19.30 – 20.45 (19.00 uur inloop) organiseert het Alma College een informatieve ouderavond. Deze gaat over welke emoties en gedachten er achter het gedrag van pubers ligt en is voor ouders van leerlingen uit alle leerjaren. Aanmelden via de link in de tekst.

29 november, 2023

Een kijkje in de keuken van McDonalds? Dat werd voor onze Economie en Ondernemen leerlingen werkelijkheid. In dit bericht lees je het verslag van de excursie!

14 november, 2023

Dit schooljaar zijn er een paar wijzigingen in de aanmeldprocedure voor groep 8 leerlingen. In dit nieuwsbericht leggen we in het kort uit hoe

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.