22 februari 2023

Handen uit de mouwen en gewoon DOEN!

Afgelopen woensdag heeft het Alma College een superleuk bezoek gehad van het project DOEN! Een initiatief van Verion, dat praktisch ingestelde leerlingen uit groep 7 en 8 laat kennismaken met verschillende scholen, bedrijven en instanties.

 

Dit project is er vooral voor de kinderen die tot bloei komen bij creatieve- en vaardigheidsvakken. Een van de doelen is om talent te ontdekken en te verbreden. Iets waar het Alma College ook graag een steentje aan bij draagt.

De leerlingen gingen afgelopen woensdag een nieuwe wereld ontdekken via VR brillen, een eigen naamplaatje lassen en hun fantasie erop loslaten in Photoshop. Het was super om hen zo ijverig aan het werk te zien. Een geslaagde ochtend!

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

19 juli, 2023

Leerlingen van 3GT Zorg en Welzijn zijn afgelopen schooljaar gestart met het Praktijk Gericht Programma (PGP). Dit is een pilot van een landelijk examenprogramma, die op meerdere middelbare scholen in Nederland wordt uitgevoerd.

11 juli, 2023

Vera uit 3GT1 Zorg en Welzijn vond haar stage bij Manege Twents Hippisch Centrum zo leuk dat ze er nog een week aan vast wilde plakken. Ook de begeleiding van de manege vond dat een goed idee. Na overleg met haar mentorcoach mevrouw Vrijkorte en de teamleider mocht Vera de activiteitenweek op het Alma College overslaan.

13 juni, 2023

Afgelopen vrijdag was het tijd voor de finale van Olympic Moves. Dat is de grootste landelijke schoolsportcompetitie van Nederland. Wij deden mee met het onderdeel atletiek. 

10 mei, 2023

Lauris en Tim, leerlingen Mobiliteit en Transport leerjaar 4 waren maandag eigenlijk onderweg naar de supermarkt voor de examenstunt op het Alma College, maar toen ze een straatrover zagen worstelen met een bejaarde vrouw bedachten ze zich geen moment.

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.