img 7789 1

Excursie naar de McDonalds voor onze Economie en Ondernemen leerlingen

Een kijkje in de keuken van McDonalds? Dat werd voor onze Economie en Ondernemen leerlingen werkelijkheid. Hieronder lees je het verslag van de excursie!

Afgelopen donderdag is de 3 kader klas van E&O (Economie & Ondernemen) op excursie geweest naar McDonalds in Almelo op uitnodiging van de McDonalds Academy.

We werden welkom geheten door Anthony van de McDonalds Academy, één van zijn taken is om werknemers te adviseren welke opleidingen ze kunnen doen of moeten doen binnen McDonalds in zijn regio.

We krijgen een rondleiding door het bedrijf en beginnen bij het afvalplein. Hier wordt afval gesorteerd en verwerkt. Wisten jullie dat al het papierafval van McDonalds door een speciale pers gaat, waardoor het in platgedrukte pakketten makkelijk afgevoerd kan worden?

In de keuken krijgen we uitleg over de gril, hier worden de burgers gegrild. Vervolgens gaat de burger naar de straat waar elke burger zijn specifieke saus, garnering en broodje krijgt, voordat hij wordt ingepakt.

We zien waar de McFries worden bereid en van welke producten eerst de temperatuur moet worden gemeten, als de temperatuur goed is mag het product pas verkocht worden. Wij vonden het ook wel eens leuk om de McDrive van de andere kant te zien 😊

Na de rondleiding krijgen we door Anthony uitleg over de opleidingsmogelijkheden bij de McDonalds Academy. Je kunt bij McDonalds alle mbo-niveaus volgen. Dus van entree tot mbo 4 en zelfs je Associate degree halen op de hbo-opleiding van de McDonalds Academy. Je werkt en leert tegelijkertijd, waardoor je ook al geld verdient.

Bij het onderdeel secretarieel van E&O komen vervolgopleidingen aan bod, maar leren we ook hoe we een sollicitatiebrief en CV moeten maken. Dus deze excursie wordt onderwerp van een praktijktoets, namelijk het maken van een sollicitatie per e-mail.

Al met al een erg leuke en leerzame excursie met een cheeseburger als afsluiter.

Groeten 3 Kader E&O

 

img 7773 1 img 7780 1 img 7789 1 img 7791 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.