15 maart 2021

Een sterk vmbo in Almelo

Het Noordik, Pius X College en Het Erasmus bundelen de krachten en gezamenlijk realiseren we een nieuwe vmbo-school in Almelo. Na meerdere jaren voorbereidingen komt de voortgang nu in een stroomversnelling. “Er zit veel positieve energie in het proces”, aldus Inge Sterenborg, bestuurder van Het Noordik.

Het doel van deze nieuwe vmbo-school is om in Almelo een duurzaam onderwijsaanbod in stand te houden dat zich richt op de basisberoepsgerichte, de kaderberoepsgerichte en de gemengde leerweg. De school zal in goede afstemming met het bedrijfsleven werken en vanuit een doorlopende leerlijn met het primair onderwijs en het mbo; dit wordt gerealiseerd met één nieuw onderwijsconcept dat rekening houdt met de kansengelijkheid van alle vmbo-leerlingen.

Op 1 augustus 2022 start de nieuwe vmbo-school. Dat houdt in dat leerlingen die nu in groep 7 zitten, starten op de nieuwe school. Leerlingen die in 2022 nog op Het Erasmus, Pius X College of Het Noordik zitten, maken hun opleiding af op de nieuwe vmbo-school.

Door het samengaan van de drie vmbo’s in Almelo, kan de nieuwe vmbo-school maar liefst 8 van de 10 vmbo-profielen aanbieden. Een groot voordeel voor de (toekomstige) leerlingen, die zodoende uit een breed onderwijskundig aanbod een keuze kunnen maken, zonder van school te hoeven switchen. In de eerste twee leerjaren maken zij uitgebreid kennis met de verschillende profielen, zodat zij een goede persoonlijke keuze kunnen maken.

De nieuwe vmbo-school komt aan de Catharina van Renneslaan. Het vooroordeel van een grote school wordt gelijk ontkracht. “Bij de inrichting wordt rekening gehouden met leerjaren en profielen. Zo wordt de school kleinschalig en overzichtelijk voor de jonge leerlingen”, aldus Sterenborg.

Deel dit artikel

Meer nieuws

17 juli, 2024

Tijdens de diploma-uitreiking van dinsdagavond heeft Cas Westen de 55ste Boessenkool prijs gewonnen. Deze wordt elk jaar toegekend aan de meest gemotiveerde leerling van het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE).

15 juli, 2024

Elk kind moet de kans krijgen om zich optimaal en zorgeloos te ontwikkelen. Met de zomervakantie voor de deur kan het Alma College er niet altijd zijn om hulp te bieden. Daarom hebben zij in samenwerking met Stichting Jeugdeducatie Fonds, het Rode Kruis en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een initiatief opgezet om leerlingen tijdens de vakantieperiode te ondersteunen. Dat doen we met een zomerpakket met houdbare levensmiddelen.

13 juni, 2024

Dinsdagavond vond voor onze leerlingen van HBR leerjaar 3 de langverwachte eindpresentatie van het project ‘Tour d’ Europe’ plaats. Na vijf weken intensief werken presenteerden de leerlingen hun werk aan ouders en verzorgers.

10 juni, 2024

Deze week hebben de leerlingen van leerjaar 3 voor hun PTA-opdracht een bezoek gebracht aan de tentoonstelling van Almelose kunstenaars in Kunsthal Hof 88.

28 mei, 2024

Vorige week zijn alle leerlingen MVI leerjaar 3 van Alma College naar het Cibap geweest voor een inspirerende leerervaring. Onze leerlingen uit 3b/k en gt MVI hebben daar deelgenomen aan workshops styling en animatie.

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.