15 maart 2021

Een sterk vmbo in Almelo

Het Noordik, Pius X College en Het Erasmus bundelen de krachten en gezamenlijk realiseren we een nieuwe vmbo-school in Almelo. Na meerdere jaren voorbereidingen komt de voortgang nu in een stroomversnelling. “Er zit veel positieve energie in het proces”, aldus Inge Sterenborg, bestuurder van Het Noordik.

Het doel van deze nieuwe vmbo-school is om in Almelo een duurzaam onderwijsaanbod in stand te houden dat zich richt op de basisberoepsgerichte, de kaderberoepsgerichte en de gemengde leerweg. De school zal in goede afstemming met het bedrijfsleven werken en vanuit een doorlopende leerlijn met het primair onderwijs en het mbo; dit wordt gerealiseerd met één nieuw onderwijsconcept dat rekening houdt met de kansengelijkheid van alle vmbo-leerlingen.

Op 1 augustus 2022 start de nieuwe vmbo-school. Dat houdt in dat leerlingen die nu in groep 7 zitten, starten op de nieuwe school. Leerlingen die in 2022 nog op Het Erasmus, Pius X College of Het Noordik zitten, maken hun opleiding af op de nieuwe vmbo-school.

Door het samengaan van de drie vmbo’s in Almelo, kan de nieuwe vmbo-school maar liefst 8 van de 10 vmbo-profielen aanbieden. Een groot voordeel voor de (toekomstige) leerlingen, die zodoende uit een breed onderwijskundig aanbod een keuze kunnen maken, zonder van school te hoeven switchen. In de eerste twee leerjaren maken zij uitgebreid kennis met de verschillende profielen, zodat zij een goede persoonlijke keuze kunnen maken.

De nieuwe vmbo-school komt aan de Catharina van Renneslaan. Het vooroordeel van een grote school wordt gelijk ontkracht. “Bij de inrichting wordt rekening gehouden met leerjaren en profielen. Zo wordt de school kleinschalig en overzichtelijk voor de jonge leerlingen”, aldus Sterenborg.

Deel dit artikel

Meer nieuws

15 april, 2024

Sinds 2 februari organiseert het Alma College om de week op vrijdag een lunch voor buurtbewoners. Leerlingen uit leerjaar 3 bereiden en serveren meerdere gangen voor de lunch. Het zit elke keer vol en buurtbewoners zijn heel enthousiast.

2 april, 2024

Bij het Alma College vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan serieuze kwesties die onze samenleving beïnvloeden. Een van deze kwesties is het schelden met het woord “kanker”. Dit is niet alleen kwetsend en respectloos, maar het heeft ook diepgaande gevolgen voor degenen die direct of indirect met deze ziekte te maken hebben gehad.

22 maart, 2024

Afgelopen donderdag zijn Alma College leerlingen Media, Vormgeving en ICT Joyce en Marijn eerste geworden in de landelijke finale van Skills Talents. Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Binnen de tien verschillende profielen kunnen zij laten zien wat ze in hun mars hebben.

11 maart, 2024

Op onze school werken en studeren veel verschillende docenten en leerlingen. De mix van culturen, achtergronden en overtuigingen is onze kracht. Door ervaringen met elkaar te delen wordt onze blik breder. Zo kunnen we samen nog meer van de wereld ontdekken. Gedurende het schooljaar organiseren we daarom verschillende activiteiten waar iedereen aan mee kan doen.

6 februari, 2024

Leerlingen Horeca, Bakkerij en Recreatie leerjaar 4 van het Alma College hebben een workshop over chocolade gevolgd bij het ROC van Twente.

23 januari, 2024

Op donderdag 15 februari van 19.30 – 20.45 (19.00 uur inloop) organiseert het Alma College een informatieve ouderavond. Deze gaat over welke emoties en gedachten er achter het gedrag van pubers ligt en is voor ouders van leerlingen uit alle leerjaren. Aanmelden via de link in de tekst.

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.