24 maart 2023

Een mooie dag bij Skills Talents

Gisteren mochten leerlingen van Dienstverlening en Producten, Bouwen Wonen en Interieur, Media, Vormgeving en ICT en Mobiliteit en Transport meedoen aan de landelijke finale van Skills Talents: het was een mooie dag!

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor het vmbo. Leerlingen kunnen daarmee laten zien wat ze in hun mars hebben. In de RAI in Amsterdam konden leerlingen en begeleiders van het Alma College op woensdagavond voor het eerst hun opdracht inzien. Donderdag konden leerlingen aan de slag in de wedstrijd tussen 09.00 en 14.30 uur.

Helaas is onze school niet in de prijzen gevallen, het regioteam van Aventus waar het Alma College onderdeel van uit maakte wist wel de derde plaats te behalen. Super goed gedaan allemaal!

whatsapp image 2023 03 23 at 09.20.19 whatsapp image 2023 03 23 at 09.23.11 whatsapp image 2023 03 23 at 10.17.12 whatsapp image 2023 03 23 at 11.43.52

Deel dit artikel

Meer nieuws

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

24 april, 2024

Onze leerlingen uit leerjaar 3 lopen in april altijd twee weken stage. Vaak is dit een stage die bij het profiel past dat gevolgd wordt. Devainy is leerling bij Zorg en Welzijn, en deed haar stage bij Carint Reggeland, locatie Eugeria in Almelo. Daar vertelt ze graag over.

15 april, 2024

Sinds 2 februari organiseert het Alma College om de week op vrijdag een lunch voor buurtbewoners. Leerlingen uit leerjaar 3 bereiden en serveren meerdere gangen voor de lunch. Het zit elke keer vol en buurtbewoners zijn heel enthousiast.

2 april, 2024

Bij het Alma College vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan serieuze kwesties die onze samenleving beïnvloeden. Een van deze kwesties is het schelden met het woord “kanker”. Dit is niet alleen kwetsend en respectloos, maar het heeft ook diepgaande gevolgen voor degenen die direct of indirect met deze ziekte te maken hebben gehad.

22 maart, 2024

Afgelopen donderdag zijn Alma College leerlingen Media, Vormgeving en ICT Joyce en Marijn eerste geworden in de landelijke finale van Skills Talents. Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Binnen de tien verschillende profielen kunnen zij laten zien wat ze in hun mars hebben.

11 maart, 2024

Op onze school werken en studeren veel verschillende docenten en leerlingen. De mix van culturen, achtergronden en overtuigingen is onze kracht. Door ervaringen met elkaar te delen wordt onze blik breder. Zo kunnen we samen nog meer van de wereld ontdekken. Gedurende het schooljaar organiseren we daarom verschillende activiteiten waar iedereen aan mee kan doen.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.