6 februari 2024

Chocoladeworkshop op het ROC van Twente

Leerlingen Horeca, Bakkerij en Recreatie leerjaar 4 van het Alma College hebben een workshop over chocolade gevolgd bij het ROC van Twente. De samenwerking met mbo-profielen wordt als vast onderdeel van het onderwijsprogramma opgenomen, daar zijn we heel blij mee!

Onder leiding van Joost Postmus, docent Bakkerij op het ROC van Twente, gingen we ‘werken met chocolade’. Dat is een onderdeel van het keuzedeel patisserie. De workshop aan leerlingen is een mooie aanvulling op het geheel. Onze leerlingen hebben eerst een rondleiding gekregen door de bakkerij. Daarna was er een theorieles over chocolade.

En daarna: handen uit de mouwen! Leerlingen gingen aan de slag met verschillende soorten chocolade. Er werden tekeningen ingevuld en een demonstratie gevolgd over temperen. Dat is het op de juiste temperatuur brengen van chocolade voor de verwerking ervan. Als laatste mochten leerlingen met spuitchocolade een eigen chocoladeletter maken en decoreren: hoe leuk!

Al met al, een leerzame, leuke én lekkere workshop.

hbr chocoladeworkshop 1 hbr chocoladeworkshop 2 hbr chocoladeworkshop 3 hbr chocoladeworkshop

Deel dit artikel

Meer nieuws

13 juni, 2024

Dinsdagavond vond voor onze leerlingen van HBR leerjaar 3 de langverwachte eindpresentatie van het project ‘Tour d’ Europe’ plaats. Na vijf weken intensief werken presenteerden de leerlingen hun werk aan ouders en verzorgers.

10 juni, 2024

Deze week hebben de leerlingen van leerjaar 3 voor hun PTA-opdracht een bezoek gebracht aan de tentoonstelling van Almelose kunstenaars in Kunsthal Hof 88.

28 mei, 2024

Vorige week zijn alle leerlingen MVI leerjaar 3 van Alma College naar het Cibap geweest voor een inspirerende leerervaring. Onze leerlingen uit 3b/k en gt MVI hebben daar deelgenomen aan workshops styling en animatie.

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

24 april, 2024

Onze leerlingen uit leerjaar 3 lopen in april altijd twee weken stage. Vaak is dit een stage die bij het profiel past dat gevolgd wordt. Devainy is leerling bij Zorg en Welzijn, en deed haar stage bij Carint Reggeland, locatie Eugeria in Almelo. Daar vertelt ze graag over.

15 april, 2024

Sinds 2 februari organiseert het Alma College om de week op vrijdag een lunch voor buurtbewoners. Leerlingen uit leerjaar 3 bereiden en serveren meerdere gangen voor de lunch. Het zit elke keer vol en buurtbewoners zijn heel enthousiast.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.