6 februari 2024

Chocoladeworkshop op het ROC van Twente

Leerlingen Horeca, Bakkerij en Recreatie leerjaar 4 van het Alma College hebben een workshop over chocolade gevolgd bij het ROC van Twente. De samenwerking met mbo-profielen wordt als vast onderdeel van het onderwijsprogramma opgenomen, daar zijn we heel blij mee!

Onder leiding van Joost Postmus, docent Bakkerij op het ROC van Twente, gingen we ‘werken met chocolade’. Dat is een onderdeel van het keuzedeel patisserie. De workshop aan leerlingen is een mooie aanvulling op het geheel. Onze leerlingen hebben eerst een rondleiding gekregen door de bakkerij. Daarna was er een theorieles over chocolade.

En daarna: handen uit de mouwen! Leerlingen gingen aan de slag met verschillende soorten chocolade. Er werden tekeningen ingevuld en een demonstratie gevolgd over temperen. Dat is het op de juiste temperatuur brengen van chocolade voor de verwerking ervan. Als laatste mochten leerlingen met spuitchocolade een eigen chocoladeletter maken en decoreren: hoe leuk!

Al met al, een leerzame, leuke én lekkere workshop.

hbr chocoladeworkshop 1 hbr chocoladeworkshop 2 hbr chocoladeworkshop 3 hbr chocoladeworkshop

Deel dit artikel

Meer nieuws

23 januari, 2024

Op donderdag 15 februari van 19.30 – 20.45 (19.00 uur inloop) organiseert het Alma College een informatieve ouderavond. Deze gaat over welke emoties en gedachten er achter het gedrag van pubers ligt en is voor ouders van leerlingen uit alle leerjaren. Aanmelden via de link in de tekst.

29 november, 2023

Een kijkje in de keuken van McDonalds? Dat werd voor onze Economie en Ondernemen leerlingen werkelijkheid. In dit bericht lees je het verslag van de excursie!

14 november, 2023

Dit schooljaar zijn er een paar wijzigingen in de aanmeldprocedure voor groep 8 leerlingen. In dit nieuwsbericht leggen we in het kort uit hoe

6 oktober, 2023

Het nieuwe schooljaar is al even van start. Dat betekent dat leerlingen die in groep 8 zitten, ook steeds beter moeten gaan nadenken over de volgende stap: het avontuur van het voortgezet onderwijs! Bekijk onze activiteiten. 

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.