Leerlingen Horeca, Bakkerij en Recreatie leerjaar 4 van het Alma College hebben een workshop over chocolade gevolgd bij het ROC van Twente. De samenwerking met mbo-profielen wordt als vast onderdeel van het onderwijsprogramma opgenomen, daar zijn we heel blij mee!
Onder leiding van Joost Postmus, docent Bakkerij op het ROC van Twente, gingen we ‘werken met chocolade’. Dat is een onderdeel van het keuzedeel patisserie. De workshop aan leerlingen is een mooie aanvulling op het geheel. Onze leerlingen hebben eerst een rondleiding gekregen door de bakkerij. Daarna was er een theorieles over chocolade.
En daarna: handen uit de mouwen! Leerlingen gingen aan de slag met verschillende soorten chocolade. Er werden tekeningen ingevuld en een demonstratie gevolgd over temperen. Dat is het op de juiste temperatuur brengen van chocolade voor de verwerking ervan. Als laatste mochten leerlingen met spuitchocolade een eigen chocoladeletter maken en decoreren: hoe leuk!
Al met al, een leerzame, leuke én lekkere workshop.