15 april 2024

Buurtbewoners van het Alma College genieten van een lunch

Sinds 2 februari organiseert het Alma College om de week op vrijdag een lunch voor buurtbewoners. Leerlingen uit leerjaar 3 bereiden en serveren meerdere gangen voor de lunch. Het zit elke keer vol en buurtbewoners zijn heel enthousiast.

Marije Boom, docent Horeca, Bakkerij en Recreatie bij het Alma College, over dit initiatief: “Als school hebben we een belangrijke (maatschappelijke) rol in de buurt. Met deze lunch proberen we het contact met onze buren te leggen en te houden. We vinden het mooi om hen te leren kennen.”

Samenwerking met Avedan

De lunch wordt georganiseerd in samenwerking met Avedan, wijkondersteuner Evelyn Lorjé: “Vanuit mijn rol in de wijk heb ik samen met Marije contact gelegd met de buurtbewoners. We hebben flyers rondgebracht. Het is fantastisch om te zien hoe de jeugd verbinding legt met de buurtbewoners. Het is echt een mooi project.”

Leerlingen aan het werk

Leerlingen uit leerjaar 3 bereiden en serveren meerdere gangen voor de lunch. De eerste twee keer waren gratis, daarna kostte de lunch €7,50. Een buurtbewoner uit de flat tegenover de school vertelt: “We zijn nu vier keer geweest en we vinden het een groot succes. Het eten is voortreffelijk, mooi opgemaakt door leerlingen in de keuken en de leerlingen die moeten bedienen worden goed begeleid. Elke keer is het een verrassing. Het is belangrijk om met de jeugd in verbinding te blijven.”

Volgend schooljaar weer!

Vanwege de leuke reacties en mooie opbrengsten zal het Alma College volgend jaar doorgaan met de lunches voor de buurt. Houd de website en social media van de school in de gaten voor meer informatie.

 

lunch buurt alma college 3 1       lunch buurt alma college 2 1

lunch buurt alma college 1 1

Deel dit artikel

Meer nieuws

17 juli, 2024

Tijdens de diploma-uitreiking van dinsdagavond heeft Cas Westen de 55ste Boessenkool prijs gewonnen. Deze wordt elk jaar toegekend aan de meest gemotiveerde leerling van het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE).

15 juli, 2024

Elk kind moet de kans krijgen om zich optimaal en zorgeloos te ontwikkelen. Met de zomervakantie voor de deur kan het Alma College er niet altijd zijn om hulp te bieden. Daarom hebben zij in samenwerking met Stichting Jeugdeducatie Fonds, het Rode Kruis en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een initiatief opgezet om leerlingen tijdens de vakantieperiode te ondersteunen. Dat doen we met een zomerpakket met houdbare levensmiddelen.

13 juni, 2024

Dinsdagavond vond voor onze leerlingen van HBR leerjaar 3 de langverwachte eindpresentatie van het project ‘Tour d’ Europe’ plaats. Na vijf weken intensief werken presenteerden de leerlingen hun werk aan ouders en verzorgers.

10 juni, 2024

Deze week hebben de leerlingen van leerjaar 3 voor hun PTA-opdracht een bezoek gebracht aan de tentoonstelling van Almelose kunstenaars in Kunsthal Hof 88.

28 mei, 2024

Vorige week zijn alle leerlingen MVI leerjaar 3 van Alma College naar het Cibap geweest voor een inspirerende leerervaring. Onze leerlingen uit 3b/k en gt MVI hebben daar deelgenomen aan workshops styling en animatie.

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.