15 april 2024

Buurtbewoners van het Alma College genieten van een lunch

Sinds 2 februari organiseert het Alma College om de week op vrijdag een lunch voor buurtbewoners. Leerlingen uit leerjaar 3 bereiden en serveren meerdere gangen voor de lunch. Het zit elke keer vol en buurtbewoners zijn heel enthousiast.

Marije Boom, docent Horeca, Bakkerij en Recreatie bij het Alma College, over dit initiatief: “Als school hebben we een belangrijke (maatschappelijke) rol in de buurt. Met deze lunch proberen we het contact met onze buren te leggen en te houden. We vinden het mooi om hen te leren kennen.”

Samenwerking met Avedan

De lunch wordt georganiseerd in samenwerking met Avedan, wijkondersteuner Evelyn Lorjé: “Vanuit mijn rol in de wijk heb ik samen met Marije contact gelegd met de buurtbewoners. We hebben flyers rondgebracht. Het is fantastisch om te zien hoe de jeugd verbinding legt met de buurtbewoners. Het is echt een mooi project.”

Leerlingen aan het werk

Leerlingen uit leerjaar 3 bereiden en serveren meerdere gangen voor de lunch. De eerste twee keer waren gratis, daarna kostte de lunch €7,50. Een buurtbewoner uit de flat tegenover de school vertelt: “We zijn nu vier keer geweest en we vinden het een groot succes. Het eten is voortreffelijk, mooi opgemaakt door leerlingen in de keuken en de leerlingen die moeten bedienen worden goed begeleid. Elke keer is het een verrassing. Het is belangrijk om met de jeugd in verbinding te blijven.”

Volgend schooljaar weer!

Vanwege de leuke reacties en mooie opbrengsten zal het Alma College volgend jaar doorgaan met de lunches voor de buurt. Houd de website en social media van de school in de gaten voor meer informatie.

 

lunch buurt alma college 3 1       lunch buurt alma college 2 1

lunch buurt alma college 1 1

Deel dit artikel

Meer nieuws

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

24 april, 2024

Onze leerlingen uit leerjaar 3 lopen in april altijd twee weken stage. Vaak is dit een stage die bij het profiel past dat gevolgd wordt. Devainy is leerling bij Zorg en Welzijn, en deed haar stage bij Carint Reggeland, locatie Eugeria in Almelo. Daar vertelt ze graag over.

2 april, 2024

Bij het Alma College vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan serieuze kwesties die onze samenleving beïnvloeden. Een van deze kwesties is het schelden met het woord “kanker”. Dit is niet alleen kwetsend en respectloos, maar het heeft ook diepgaande gevolgen voor degenen die direct of indirect met deze ziekte te maken hebben gehad.

22 maart, 2024

Afgelopen donderdag zijn Alma College leerlingen Media, Vormgeving en ICT Joyce en Marijn eerste geworden in de landelijke finale van Skills Talents. Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Binnen de tien verschillende profielen kunnen zij laten zien wat ze in hun mars hebben.

11 maart, 2024

Op onze school werken en studeren veel verschillende docenten en leerlingen. De mix van culturen, achtergronden en overtuigingen is onze kracht. Door ervaringen met elkaar te delen wordt onze blik breder. Zo kunnen we samen nog meer van de wereld ontdekken. Gedurende het schooljaar organiseren we daarom verschillende activiteiten waar iedereen aan mee kan doen.

6 februari, 2024

Leerlingen Horeca, Bakkerij en Recreatie leerjaar 4 van het Alma College hebben een workshop over chocolade gevolgd bij het ROC van Twente.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.