17 juni 2021

Bijna alle vmbo-opleidingen onder één dak bij het Alma College

In augustus 2022 opent het Alma College haar deuren. Vandaag hebben Het Erasmus, Pius X College en Het Noordik de nieuwe naam en de visuele identiteit van de school gepresenteerd. Leerlingen van de drie deelnemende scholen hebben de naam onthuld, tijdens een bijeenkomst die digitaal werd uitgezonden.

Het Alma College is ontstaan vanuit de bundeling van krachten van de vmbo-opleidingen. Met elkaar creëren zij een plek waar iedereen zichzelf mag zijn en zorgen ze voor een inspirerend en zeer breed aanbod van opleidingen.

Samen kom je verder

‘Het was best een lastige klus om de drie scholen samen te brengen. Maar het borgen van een eigentijds, inspirerend en breed vmbo-aanbod in Almelo heeft voor alle scholen: Pius X College, Het Noordik en Het Erasmus de hoogste prioriteit’, aldus Jan van der Meij, directeur van Het Erasmus.

Bij het Alma College mogen leerlingen met een BB, KB en GT/TL-advies laten zien wie ze zijn en waar hun idealen liggen. In de eerste twee jaar wordt er een theoretische en praktische basis gelegd. Van daaruit krijgen leerlingen de ruimte om vanuit 8 beroepsprofielen te ontdekken waar hun toekomst ligt. ‘Op deze wijze bereidt het Alma College leerlingen voor op hun verdere loopbaan in het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven’.

Iedereen is welkom

‘Op het Alma College creëren wij een veilige en vertrouwde omgeving voor onze leerlingen waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn’, aldus Pieter van Schilt, directeur het Pius X College. ‘Bij het Alma College houden we er niet van om in hokjes te denken. We waarderen en respecteren de manier waarop hij, zij of hen is opgevoed en waarin hij, zij of hen wel of misschien ook juist niet geloofd. Iedereen moet zich hier welkom voelen; dat is waar het Alma College voor staat!’

Kunnen worden wat je wil

Wat het Alma College uniek maakt is de grote hoeveelheid opleidingen je uit kunt kiezen. Leerlingen hebben de beschikking over bijna alle vmbo-profielen (8 van de 10) en kunnen dus vrijwel altijd de opleiding volgend die het beste bij hen past. ‘En dat doen we allemaal in een nieuw/vernieuwd en vooral ook mooi gebouw waarin je alles kunt worden; van bakker tot automonteur en van zorgmedewerker tot it-specialist’, aldus Jeroen Langbroek, directeur van Het Noordik.

Ook werd tijdens de onthulling de slogan van de school bekend gemaakt. Het Alma College: onze school, jouw toekomst. Deze verwijst naar de lokale aanwezigheid en de verbinding met de omgeving. Ook laat het zien dat leerlingen hier voorbereid worden op hun toekomst.

Deel dit artikel

Meer nieuws

10 mei, 2023

Lauris en Tim, leerlingen Mobiliteit en Transport leerjaar 4 waren maandag eigenlijk onderweg naar de supermarkt voor de examenstunt op het Alma College, maar toen ze een straatrover zagen worstelen met een bejaarde vrouw bedachten ze zich geen moment.

21 april, 2023

Afgelopen donderdag zijn 45 leerlingen en 6 begeleiders naar de voorrondes van Olympic Moves in Hoogeveen geweest. De grootste schoolsport competitie in Nederland!

17 april, 2023

Van 17 t/m 21 april is op het Alma College de Week van de Verleidingen. In die week zijn er activiteiten en workshops voor leerlingen leerjaar 1 en 2, ouder(s)/verzorger(s) en docenten over belangrijke thema’s zoals het gebruik en het effect van social media, alcohol, blowen, roken, vapen, gamen en je telefoon gebruiken in het verkeer.

27 maart, 2023

In opdracht van de gemeente Almelo gaan leerlingen van Technologie en Toepassing bezig met een gezond eetpatroon voor de leerlingen van het Alma College. Vorige week presenteerden onze leerlingen hun idee voor een Serious Game aan Wethouder Eugène van Mierlo.

24 maart, 2023

Gisteren mochten leerlingen van Dienstverlening en Producten, Bouwen, Wonen en Interieur, Mobiliteit en Transport en Media, Vormgeving en ICT meedoen aan de landelijke finales van Skills Talents.

22 maart, 2023

Sport jij op hoog niveau en wil je de top bereiken? En wil je tegelijkertijd op school alles eruit halen wat erin zit? Het Alma College heeft faciliteiten in huis waarmee jonge topsporters hun dromen kunnen waarmaken.

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.