17 juni 2021

Bijna alle vmbo-opleidingen onder één dak bij het Alma College

In augustus 2022 opent het Alma College haar deuren. Vandaag hebben Het Erasmus, Pius X College en Het Noordik de nieuwe naam en de visuele identiteit van de school gepresenteerd. Leerlingen van de drie deelnemende scholen hebben de naam onthuld, tijdens een bijeenkomst die digitaal werd uitgezonden.

Het Alma College is ontstaan vanuit de bundeling van krachten van de vmbo-opleidingen. Met elkaar creëren zij een plek waar iedereen zichzelf mag zijn en zorgen ze voor een inspirerend en zeer breed aanbod van opleidingen.

Samen kom je verder

‘Het was best een lastige klus om de drie scholen samen te brengen. Maar het borgen van een eigentijds, inspirerend en breed vmbo-aanbod in Almelo heeft voor alle scholen: Pius X College, Het Noordik en Het Erasmus de hoogste prioriteit’, aldus Jan van der Meij, directeur van Het Erasmus.

Bij het Alma College mogen leerlingen met een BB, KB en GT/TL-advies laten zien wie ze zijn en waar hun idealen liggen. In de eerste twee jaar wordt er een theoretische en praktische basis gelegd. Van daaruit krijgen leerlingen de ruimte om vanuit 8 beroepsprofielen te ontdekken waar hun toekomst ligt. ‘Op deze wijze bereidt het Alma College leerlingen voor op hun verdere loopbaan in het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven’.

Iedereen is welkom

‘Op het Alma College creëren wij een veilige en vertrouwde omgeving voor onze leerlingen waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn’, aldus Pieter van Schilt, directeur het Pius X College. ‘Bij het Alma College houden we er niet van om in hokjes te denken. We waarderen en respecteren de manier waarop hij, zij of hen is opgevoed en waarin hij, zij of hen wel of misschien ook juist niet geloofd. Iedereen moet zich hier welkom voelen; dat is waar het Alma College voor staat!’

Kunnen worden wat je wil

Wat het Alma College uniek maakt is de grote hoeveelheid opleidingen je uit kunt kiezen. Leerlingen hebben de beschikking over bijna alle vmbo-profielen (8 van de 10) en kunnen dus vrijwel altijd de opleiding volgend die het beste bij hen past. ‘En dat doen we allemaal in een nieuw/vernieuwd en vooral ook mooi gebouw waarin je alles kunt worden; van bakker tot automonteur en van zorgmedewerker tot it-specialist’, aldus Jeroen Langbroek, directeur van Het Noordik.

Ook werd tijdens de onthulling de slogan van de school bekend gemaakt. Het Alma College: onze school, jouw toekomst. Deze verwijst naar de lokale aanwezigheid en de verbinding met de omgeving. Ook laat het zien dat leerlingen hier voorbereid worden op hun toekomst.

Deel dit artikel

Meer nieuws

13 juni, 2024

Dinsdagavond vond voor onze leerlingen van HBR leerjaar 3 de langverwachte eindpresentatie van het project ‘Tour d’ Europe’ plaats. Na vijf weken intensief werken presenteerden de leerlingen hun werk aan ouders en verzorgers.

10 juni, 2024

Deze week hebben de leerlingen van leerjaar 3 voor hun PTA-opdracht een bezoek gebracht aan de tentoonstelling van Almelose kunstenaars in Kunsthal Hof 88.

28 mei, 2024

Vorige week zijn alle leerlingen MVI leerjaar 3 van Alma College naar het Cibap geweest voor een inspirerende leerervaring. Onze leerlingen uit 3b/k en gt MVI hebben daar deelgenomen aan workshops styling en animatie.

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

24 april, 2024

Onze leerlingen uit leerjaar 3 lopen in april altijd twee weken stage. Vaak is dit een stage die bij het profiel past dat gevolgd wordt. Devainy is leerling bij Zorg en Welzijn, en deed haar stage bij Carint Reggeland, locatie Eugeria in Almelo. Daar vertelt ze graag over.

15 april, 2024

Sinds 2 februari organiseert het Alma College om de week op vrijdag een lunch voor buurtbewoners. Leerlingen uit leerjaar 3 bereiden en serveren meerdere gangen voor de lunch. Het zit elke keer vol en buurtbewoners zijn heel enthousiast.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.