22 maart 2024

Alma College leerlingen Joyce en Marijn eerste in landelijke finale Skills Talents

Afgelopen donderdag zijn Alma College leerlingen Media, Vormgeving en ICT Joyce en Marijn eerste geworden in de landelijke finale van Skills Talents. Tijdens deze finale moesten ze een infographic maken over het thema reizen. En dat ging ze dus goed af! Een hele knappe prestatie. Naast Marijn en Joyce deden ook Levi en Tijn van Bouwen, Wonen en Interieur mee in de landelijke finale.

Skills Talents

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Binnen de tien verschillende profielen kunnen zij laten zien wat ze in hun mars hebben. De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen. De voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk de landelijke finale.

Media, Vormgeving in ICT

Joyce en Marijn kwamen uit in het profiel Media, Vormgeving en ICT. Een wedstrijd voor creatieve talenten. Een goed gevoel voor vormgeving, kleur en kwaliteit is erg belangrijk. Ook moeten leerlingen goed wegwijs zijn in de ICT. Tijdens de wedstrijd kijkt de jury naar de samenwerking binnen het team, het werken onder tijdsdruk en het eindresultaat.

Echt super knap om überhaupt in de finale te komen. Laat staan als eerste te eindigen. We zijn heel trots op onze leerlingen!

 

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

2 april, 2024

Bij het Alma College vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan serieuze kwesties die onze samenleving beïnvloeden. Een van deze kwesties is het schelden met het woord “kanker”. Dit is niet alleen kwetsend en respectloos, maar het heeft ook diepgaande gevolgen voor degenen die direct of indirect met deze ziekte te maken hebben gehad.

11 maart, 2024

Op onze school werken en studeren veel verschillende docenten en leerlingen. De mix van culturen, achtergronden en overtuigingen is onze kracht. Door ervaringen met elkaar te delen wordt onze blik breder. Zo kunnen we samen nog meer van de wereld ontdekken. Gedurende het schooljaar organiseren we daarom verschillende activiteiten waar iedereen aan mee kan doen.

6 februari, 2024

Leerlingen Horeca, Bakkerij en Recreatie leerjaar 4 van het Alma College hebben een workshop over chocolade gevolgd bij het ROC van Twente.

23 januari, 2024

Op donderdag 15 februari van 19.30 – 20.45 (19.00 uur inloop) organiseert het Alma College een informatieve ouderavond. Deze gaat over welke emoties en gedachten er achter het gedrag van pubers ligt en is voor ouders van leerlingen uit alle leerjaren. Aanmelden via de link in de tekst.

29 november, 2023

Een kijkje in de keuken van McDonalds? Dat werd voor onze Economie en Ondernemen leerlingen werkelijkheid. In dit bericht lees je het verslag van de excursie!

14 november, 2023

Dit schooljaar zijn er een paar wijzigingen in de aanmeldprocedure voor groep 8 leerlingen. In dit nieuwsbericht leggen we in het kort uit hoe

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.