22 maart 2024

Alma College leerlingen Joyce en Marijn eerste in landelijke finale Skills Talents

Afgelopen donderdag zijn Alma College leerlingen Media, Vormgeving en ICT Joyce en Marijn eerste geworden in de landelijke finale van Skills Talents. Tijdens deze finale moesten ze een infographic maken over het thema reizen. En dat ging ze dus goed af! Een hele knappe prestatie. Naast Marijn en Joyce deden ook Levi en Tijn van Bouwen, Wonen en Interieur mee in de landelijke finale.

Skills Talents

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Binnen de tien verschillende profielen kunnen zij laten zien wat ze in hun mars hebben. De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen. De voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk de landelijke finale.

Media, Vormgeving in ICT

Joyce en Marijn kwamen uit in het profiel Media, Vormgeving en ICT. Een wedstrijd voor creatieve talenten. Een goed gevoel voor vormgeving, kleur en kwaliteit is erg belangrijk. Ook moeten leerlingen goed wegwijs zijn in de ICT. Tijdens de wedstrijd kijkt de jury naar de samenwerking binnen het team, het werken onder tijdsdruk en het eindresultaat.

Hier een verslag van Joyce, over de dag in de Brabanthallen:

Mijn dag op Skills Talents

Ik moest die dag al heel vroeg opstaan dus die ochtend was ik een beetje moe. Daarna moesten we om 07.45 uur opgeruimd zijn en naar de bus gaan. In de bus heb ik onderweg gekletst met de buschauffeur (shout out naar Noël). En toen waren wij bij de Brabanthallen.

Toen de wedstrijd begon had ik niet zoveel stress, ik was gewoon lekker aan het werken met Marijn. De echte stress kwam pas na de pauze, de laatste twee uur y’know? Toen we eindelijk klaar waren was ik zo blij dat we klaar waren. Bij de prijsuitreiking was ik ook best nerveus. Ik zat echt te trillen. Ook toen wij gewonnen hadden was ik zo verbaasd en blij tegelijkertijd. Want ik had echt niet verwacht dat wij gingen winnen.

Echt super knap om überhaupt in de finale te komen. Laat staan als eerste te eindigen. We zijn heel trots op onze leerlingen!

 

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

17 juli, 2024

Tijdens de diploma-uitreiking van dinsdagavond heeft Cas Westen de 55ste Boessenkool prijs gewonnen. Deze wordt elk jaar toegekend aan de meest gemotiveerde leerling van het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE).

15 juli, 2024

Elk kind moet de kans krijgen om zich optimaal en zorgeloos te ontwikkelen. Met de zomervakantie voor de deur kan het Alma College er niet altijd zijn om hulp te bieden. Daarom hebben zij in samenwerking met Stichting Jeugdeducatie Fonds, het Rode Kruis en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een initiatief opgezet om leerlingen tijdens de vakantieperiode te ondersteunen. Dat doen we met een zomerpakket met houdbare levensmiddelen.

13 juni, 2024

Dinsdagavond vond voor onze leerlingen van HBR leerjaar 3 de langverwachte eindpresentatie van het project ‘Tour d’ Europe’ plaats. Na vijf weken intensief werken presenteerden de leerlingen hun werk aan ouders en verzorgers.

10 juni, 2024

Deze week hebben de leerlingen van leerjaar 3 voor hun PTA-opdracht een bezoek gebracht aan de tentoonstelling van Almelose kunstenaars in Kunsthal Hof 88.

28 mei, 2024

Vorige week zijn alle leerlingen MVI leerjaar 3 van Alma College naar het Cibap geweest voor een inspirerende leerervaring. Onze leerlingen uit 3b/k en gt MVI hebben daar deelgenomen aan workshops styling en animatie.

15 mei, 2024

Onze sportklasleerlingen hebben de afgelopen weken vol enthousiasme meegedaan aan de regiofinales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Bij Dodgeball in Hardenberg en Voetbal in Almelo en Oldenzaal streden onze teams moedig.

Zoek hier naar van alles en nog wat

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.