9 februari 2022

6 Alma toppers naar de Skills Talents vakwedstrijden

Zes Alma toppers doen vandaag mee aan de Skills Talents vakwedstrijden in Apeldoorn. Zij zijn geselecteerd na de voorronde op school. Vanuit het Alma College doen we aan deze kwalificatiewedstrijd mee met drie profielen; MVI, BWI en PIE.

In teamverband zullen Anouk en Elisah straks 120 minuten werken aan een grafische opdracht (MVI), bij BWI maken Brent en Viggo een houten product en bij PIE laten Ruben en Steijn hun talenten zien door aan de slag te gaan met automatiseren, installeren en monteren.

De wedstrijd Media, Vormgeving & ICT is er voor creatieve talenten. Er is een breed scala aan opdrachten mogelijk, zoals het ontwikkelen van gedrukte media, audiovisuele of interactieve vormgeving en productie. Een goed gevoel voor vormgeving, kleur en kwaliteit is erg belangrijk. Ook moet je wegwijs zijn in de ICT. Tijdens de wedstrijd kijkt de jury naar samenwerking binnen het vakteam. Daarnaast moet het team nauwkeurig en onder tijdsdruk kunnen werken. De wedstrijd is gebaseerd op de modules van het profiel Media, Vormgeving & ICT.

Voor de wedstrijd Bouwen, Wonen & Interieur zijn praktische vaardigheden zoals handigheid en nauwkeurigheid heel belangrijk. Ook technisch inzicht en kennis van materialen zijn van belang. Tijdens de wedstrijd maken de leerlingen een product. Daarbij werken ze nauw samen: het vakteam bekijkt gezamenlijk de tekeningen en is als groep verantwoordelijk voor het maken en opleveren van het eindresultaat. De jury let op creatieve, sociale en communicatieve vaardigheden. Verder is veilig werken heel belangrijk. De wedstrijd is gebaseerd op de modules van het profiel Bouwen, Wonen & Interieur.

In de wedstrijd Produceren, Installeren & Energie komen skills op het gebied van automatiseren, installeren en monteren helemaal tot hun recht. Leerlingen werken in teams aan diverse onderdelen. Maar ook het zelf ontwerpen, monteren en aansluiten van een product kan aan de orde komen. Belangrijke elementen zijn het onderhouden van contacten met de klant, signaleren van fouten en onveilige situaties en hanteren van een systematische en veilige werkwijze.

Allen gaan ze de strijd aan tegen vmbo-leerlingen van allerlei vmbo-scholen uit onze provincie. Voor Ruben is de deelname aan Skills Talents extra leuk, als GT leerling heeft hij PIE als keuzevak gekozen en door zijn prestaties op school doet hij vandaag mee in Apeldoorn. Veel succes allen! En hopelijk lukt het jullie om een plekje te bemachtigen op de nationale finale op donderdag 31 maart!!

Deel dit artikel

Meer nieuws

24 april, 2024

Onze leerlingen uit leerjaar 3 lopen in april altijd twee weken stage. Vaak is dit een stage die bij het profiel past dat gevolgd wordt. Devainy is leerling bij Zorg en Welzijn, en deed haar stage bij Carint Reggeland, locatie Eugeria in Almelo. Daar vertelt ze graag over.

15 april, 2024

Sinds 2 februari organiseert het Alma College om de week op vrijdag een lunch voor buurtbewoners. Leerlingen uit leerjaar 3 bereiden en serveren meerdere gangen voor de lunch. Het zit elke keer vol en buurtbewoners zijn heel enthousiast.

2 april, 2024

Bij het Alma College vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan serieuze kwesties die onze samenleving beïnvloeden. Een van deze kwesties is het schelden met het woord “kanker”. Dit is niet alleen kwetsend en respectloos, maar het heeft ook diepgaande gevolgen voor degenen die direct of indirect met deze ziekte te maken hebben gehad.

22 maart, 2024

Afgelopen donderdag zijn Alma College leerlingen Media, Vormgeving en ICT Joyce en Marijn eerste geworden in de landelijke finale van Skills Talents. Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Binnen de tien verschillende profielen kunnen zij laten zien wat ze in hun mars hebben.

11 maart, 2024

Op onze school werken en studeren veel verschillende docenten en leerlingen. De mix van culturen, achtergronden en overtuigingen is onze kracht. Door ervaringen met elkaar te delen wordt onze blik breder. Zo kunnen we samen nog meer van de wereld ontdekken. Gedurende het schooljaar organiseren we daarom verschillende activiteiten waar iedereen aan mee kan doen.

6 februari, 2024

Leerlingen Horeca, Bakkerij en Recreatie leerjaar 4 van het Alma College hebben een workshop over chocolade gevolgd bij het ROC van Twente.

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.