Onze school,

jouw toekomst

Ha groep 8-er. Aan het eind van dit schooljaar ga jij je vertrouwde basisschool verlaten. Dan begint voor jou een nieuw avontuur. Het avontuur van het voortgezet onderwijs! Bezorgt dat jou de kriebels? Of heb je er wel zin in? Of allebei? Gelukkig heb je nog even de tijd om na te denken over welke school goed bij je past.

4 tips bij het kiezen van jouw middelbare school

  • Begin op tijd. Niets is zo vervelend als onder druk een beslissing nemen. Denk daarom nu alvast na op welke school jij jezelf straks ziet zitten.
  • Bezoek verschillende scholen. Welk gevoel krijg je als je er binnenkomt? Ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurt? Ziet het er gezellig uit? Vaak voel je wel aan of je de sfeer fijn vindt of niet.

In 2022 wordt het schoolgebouw van het Alma College grondig vernieuwd. Helaas kun je tijdens de verbouwing niet op bezoek komen. Maar we kunnen je al wel zeggen dat het supermooi wordt! Benieuwd hoe het eruit gaat zien? Bekijk de impressie!

  • Wat zegt je juf of meester? De leerkracht kent jou en kan je adviseren.
  • Wat vinden je ouders of verzorgers? Uiteindelijk nemen jullie samen de beslissing.

Waarom kiezen voor het Alma College?

Veilig en vertrouwd

Van de basisschool naar de brugklas is een grote verandering. Nieuwe docenten, nieuwe klasgenoten, een nieuw gebouw. Waarschijnlijk moet je nu verder fietsen dan je gewend was. Alles bij elkaar is het best spannend. Daarom hebben leerlingen van leerjaar 1 en 2 een vaste plek in het schoolgebouw. Kleinschalig onderwijs voelt prettig en vertrouwd. Dat vinden we erg belangrijk.

Voor alle soorten makers

Als je al wat langer op school zit, begin je misschien een idee te krijgen van wat je later worden wilt. Op het Alma College kun je je talenten en vaardigheden ontwikkelen. We bieden verschillende leerwegen aan. In de bovenbouw kun je uit maar liefst 8 profielen kiezen, voor alle soorten makers van morgen. Worden wat je wilt, dat kan bij het Alma College!

Wil jij je kind aanmelden voor het Alma College?

  • Stap 1: Ga naar Alma College op voalmelo.nl
  • Stap 2: Download het formulier, vul het digitaal in en sla het op je pc op. Uitprinten en met pen invullen kan ook. Vergeet je handtekening niet.
  • Stap 3: Lever het document in bij de basisschool van je kind. De basisschool doet de rest.